Radio

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Why is Nature worship worthy? Why should we conserve Nature? On the sacred festival of Dasara, Bhagawan lovingly reminds us of our duty towards the natural resources.

Dasara is the festival that celebrates the victory of good forces over evil energies. God has expressed Himself as the five natural elements. All creation is but a combination of these in varying proportions. You must use these abundant resources reverentially, with humility and gratitude. You know from experience that excessive quantities of wind, fire or water is injurious to health. If you drink more water than needed, it is a torture. When you inhale more air you will be suffocated and burn with excessive heat. Loud noise beyond a limit is destructive to peace. Hence realise that efficient use of natural resources is a form of worship. Nature (Prakrithi) is, in essence, Divinity itself. The universe is Divine. So tread softly and reverentially. Use them intelligently to promote your own well-being and that of the others. Use the natural resources in moderation and offer loving and intelligent service to the communities you live in.

- Divine Discourse, Oct 15, 1966.

Love is the very nature of life, as burning is the nature of fire, or wetness of water, or sweetness of sugar.
              -BABA


Γιατί αξίζει στη Φύση να την λατρεύουμε; Γιατί πρέπει να φροντίζουμε και να συντηρούμε την Φύση; Με την ευκαιρία της καθαγιασμένης γιορτής Ντάσαρα, ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας θυμίζει το καθήκον μας για  τους φυσικούς πόρους.
 
Ντάσαρα είναι η γιορτή που τιμά την νίκη των αγαθών δυνάμεων πάνω στις  αρνητικές ενέργειες που ασκεί το κακό. Ο Θεός έχει εκφράσει τον Εαυτό Του  με την μορφή των πέντε φυσικών στοιχείων. Ολόκληρη η δημιουργία δεν είναι παρά ένας συνδυασμός αυτών των στοιχείων σε διάφορες αναλογίες. Οφείλετε να χρησιμοποιείτε με σεβασμό, ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη αυτούς τους πόρους, που σας προσφέρονται με αφθονία. Από την πείρα σας γνωρίζετε ότι ο άνεμος, η φωτιά και το νερό, σε υπερβολικά μεγέθη, είναι επιζήμια για την υγεία. Αν πιείτε περισσότερο νερό από όσο χρειάζεται, αυτό θα σας γίνει μαρτύριο. Όταν εισπνέετε περισσότερο αέρα από όσο χρειάζεται θα πάθετε ασφυξία, και κάτω από συνθήκες υπερβολικής θερμότητας, θα καείτε. Ο δυνατός ήχος, που αυξάνεται πέρα από ορισμένο όριο,  καταστρέφει την γαλήνη. Συνεπώς, πρέπει να συνειδητοποιήσετε την αλήθεια ότι η αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων είναι μια μορφή προσευχής. Κατ’ ουσία, η Φύση είναι ο Ίδιος ο Θεός. Το σύμπαν είναι Θεϊκό. Έτσι, φροντίστε να βαδίζετε ανάλαφρα και με σεβασμό. Να χρησιμοποιείτε τους φυσικούς πόρους με φρόνηση και νοημοσύνη, προκειμένου έτσι να αυξήσετε την ευημερία σας, καθώς και την ευημερία των άλλων. Να χρησιμοποιείτε τους φυσικούς πόρους με μέτρο και να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας με αγάπη και ευφυΐα στην κοινωνία όπου ζει ο καθένας σας. 



Η αγάπη είναι η κατεξοχήν φυσική ιδιότητα της ζωής, όπως η φυσική ιδιότητα της φωτιάς είναι να καίει, του νερού είναι η υγρασία και της ζάχαρης είναι η γλυκύτητα.
                                             -ΒΑΒΑ  




 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο