Radio

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

HAPPY DASARA !!!



Free Download mp3


 

ΟΜ ΣΡΙ ΜΠΑΓΚΑΒΑΝ ΣΡΙ ΣΑΤΗΥΑ ΣΑΙ ΒΑΒΑΓΙΑ ΝΑΜΑΧΑ!!!

 Το Ναβαράτρι είναι μια γιορτή προσευχής και χορού. Η λέξη Ναβαράτρι σημαίνει κυριολεκτικά «εννέα νύχτες» στα Σανσκριτικά: Νάβα=Εννέα και Ράτρι=Νύχτες.

 Εορτάζεται για εννέα νύχτες δύο φορές το χρόνο, στα μέσα Μαρτίου και στις αρχές Οκτωβρίου, αν και επειδή οι ημερομηνίες της γιορτής καθορίζονται με βάση το Ινδουιστικό Σεληνιακό ημερολόγιο, μπορεί να κρατήσει μια ημέρα παραπάνω ή λιγότερο ανάλογα με το ημερολόγιο.
Οι εννιά ημέρες αναπαριστούν τους εννιά μήνες που το μωρό βρίσκεται στην μήτρα της μητέρας και συμβολίζουν την εξέλιξη της συνείδησης προς μια υψηλή επίγνωση.
Οι θετικές και αρνητικές ποιότητες επηρεάζουν γενικά τη ζωή μας. Στην διάρκεια του Ναβαράτρι συνειδητοποιούμε πώς οι έμφυτες θετικές μας ποιότητες μπορούν πάντα να υπερνικήσουν την αρνητικότητα καθώς αναδυόμαστε ως θεία όντα.
Το Ναβαράτρι διαιρείται σε τρία τριήμερα στα οποία τιμούμε τις τρεις διαφορετικές όψεις της θηλυκής ενέργειας. Στις πρώτες τρεις μέρες, επικαλείται η θεά Ντούργκα ως η μεγάλη πνευματική ενέργεια που εξαλείφει όλες τις ακαθαρσίες μας, τις αμαρτίες και τα ελαττώματά μας.
Οι επόμενες τρεις μέρες είναι αφιερωμένες στην Λάκσμι, τη Μητέρα που έχει τη δύναμη να χαρίζει ανεξάντλητο πνευματικό πλούτο. Το τελευταίο τριήμερο αφιερώνεται στην Σαρασουάτι, τη γυναίκα του Μπράχμα, την θεά της σοφίας. Για να έχουμε επιτυχία στη ζωή έχουμε ανάγκη της ευλογίας όλων αυτών των τριών όψεων της θείας θηλυκότητας.
Στην διάρκεια του Ναβαράτρι, ορισμένοι πιστοί της Ντούργκα κάνουν νηστεία και προσφέρουν τις προσευχές τους για την προστασία της υγείας και της ιδιοκτησίας. Ως μια περίοδος ενδοσκόπησης και εξαγνισμού, το Ναβαράτρι είναι παραδοσιακά μια ευνοϊκή εποχή για το ξεκίνημα ενός νέου εγχειρήματος. Η 10ηημέρα του Ναβαράτρι λέγεται ημέρα του Dussehra και ένα ομοίωμα του Ravana καίγεται για να εορταστεί η νίκη του Ram, η νίκη του καλού ενάντια στο κακό. 

  ΣΑΙ ΡΑΜ  ΒΑΒΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο