Radio

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we achieve everlasting bliss? Bhagawan lovingly reminds us today with a few examples.

You cannot attain sukham through sukham (that is, happiness through comforts). The joy of release can be won only through travails and trials. Through intense pain a woman achieves the bliss of motherhood. Through toil, the coveted grain is earned by the farmer from the field. Through long days and nights of steady study, a student passes in the examination and earns a coveted degree. Deprive yourselves of luxury and even comfort; detach yourselves from that which you hold dear and near out of sheer ignorance of what is most dear and near to yourself; pine, struggle, strive ceaselessly - and then you are blessed with the inexpressible Bliss of merger with the Universal, of Sakshathkara. It is grief that makes joy worthwhile and a precious possession; it is the pitch-dark night that prompts the seeker of light; it is death, that lends zest to life.

- Divine Discourse, March 16, 1966.

Have the name and form of God as your Companion, Guide and Guardian throughout the toils of your working hours.
                            -BABA 


Πώς μπορούμε να επιτύχουμε την παντοτινή ευδαιμονία; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη, χρησιμοποιώντας και ορισμένα παραδείγματα. 

Δεν μπορείτε να φτάσετε στην ευτυχία χρησιμοποιώντας γι αυτό τον σκοπό τις υλικές ανέσεις. Η χαρά της απελευθέρωσης μπορεί να κερδηθεί μόνο με μόχθους και δοκιμασίες. Μέσα από σφοδρούς πόνους η γυναίκα κατορθώνει να φτάσει στην ευδαιμονία της μητρότητας, δηλαδή να γίνει μητέρα. Ο αγρότης με πολύ μόχθο βγάζει από το χωράφι του το πολυπόθητο γέννημα των δημητριακών. Μετά από επίμονη μελέτη, που διαρκεί επί πολλές ημέρες και νύχτες, ο σπουδαστής περνάει στις εξετάσεις και αποκτά το πολυπόθητο πτυχίο. Στερείστε τον εαυτό ας από την πολυτέλεια, ακόμη και από τις ανέσεις. Αποδεσμευθείτε από εκείνο που θωρείτε κοντινό και αγαπημένο σας επειδή απλά δεν γνωρίζετε  εκείνο που είναι περισσότερο από καθετί κοντινό και αγαπημένο σας. Ποθείστε έντονα, αγωνιστείτε, πασχίστε χωρίς σταματημό – και τότε θα ευλογηθείτε με την απερίγραπτη Ευδαιμονία της συγχώνευσής σας με το Συμπαντικό,  της βίωσης της παρουσίας του Θείου. Η θλίψη είναι εκείνη που δίνει αξία στη χαρά και την κάνει πολύτιμο απόκτημα. Η κατασκότεινη νύχτα είναι εκείνη που εμπνέει  και παρακινεί τον αναζητητή του φωτός. Ο θάνατος είναι εκείνος που δίνει κέφι, ζωντάνια στη ζωή.       


Να χρησιμοποιείτε το Άγιο Όνομα και την Μορφή του Θεού ως Συνοδό σας, Οδηγό σας και Φύλακά σας κατά την διάρκεια όλων των ωρών που εργαζόσαστε και μοχθείτε σκληρά.
                             -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο