Radio

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should we do to free ourselves from this disease of birth and death? Bhagawan lovingly reminds us today with a memorable example from the Gita.

You are afflicted with the disease which the Gita can cure, the disease of delusion (moha), which warps your sense of values, fogs your vision and distorts your outlook. But, to benefit from the medicines, you must have the sorrow (vishada) which Arjuna had, the dedication he offered, the detachment he developed and the concentration (ekagrata) he evinced. He was ready to go begging for his livelihood rather than enthrone himself as king after the killing of his kinsmen, teachers and elders. Have that keen yearning; then, the Gita can destroy attachment (moha) and liberate you. Discover for yourself your stage of spiritual development, to which class in the school you fit in. Then determine to proceed from that class to the next higher one. Strive your best and you will win the Grace of God. Do not bargain or despair. One step at a time is enough, provided it is towards the goal, not away from it.

- Divine Discourse Feb 19, 1966.

Know that the purpose of human birth is to reach the Lord through worship.
                                       -BABA



Τί πρέπει να κάνουμε για να απελευθερωθούμε από την αρρώστια της γέννησης και του θανάτου; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη χρησιμοποιώντας από την Γκίτα ένα παράδειγμα που δεν ξεχνιέται.

Έχετε προσβληθεί από την ασθένεια, την οποία η Γκίτα μπορεί να θεραπεύσει, δηλαδή έχετε προσβληθεί από την ασθένεια της ψευδαίσθησης, που διαστρέφει την αίσθησή σας για τις αξίες, θολώνει την όρασή σας και παραμορφώνει την προοπτική για την πορεία σας. Ωστόσο, για να ωφεληθείτε από τα διαθέσιμα φάρμακα, πρέπει να  ισχύσει και για εσάς η θλίψη που βρήκε τον Αρτζούνα, η αφιέρωση, την οποία πρόσφερε, η απαλλαγή που πέτυχε από την προσκόλληση, και η συγκέντρωση του νου που τα κατάφερε να εκδηλώσει. Ήταν έτοιμος να ζήσει ζητιανεύοντας, παρά να γίνει βασιλιάς φονεύοντας τους συγγενείς του, τους δασκάλους του και τους μεγαλύτερους από εκείνον ως προς την ηλικία. Να αποκτήσετε και εσείς εκείνη τη βαθιά επιθυμία. Κατόπιν αυτού, η Γκίτα, με τη δύναμη που διαθέτει, θα εξαφανίσει την προσκόλλησή σας και θα σας απελευθερώσει. Φροντίστε εσείς οι ίδιοι να  ανακαλύψετε το στάδιο της πνευματικής σας ανάπτυξης, και έτσι να διαπιστώσετε σε ποια τάξη του σχολείου ανήκετε. Και στη συνέχεια αποφασίσετε να προχωρήσετε από αυτή την τάξη στην αμέσως πιο πάνω. Αγωνιστείτε κάνοντας τον πιο δυνατό αγώνα που μπορείτε και έτσι θα κερδίσετε την Χάρη του Θεού. Μην παζαρεύετε και μην χάνετε τις ελπίδες σας. Ένα βήμα κάθε φορά είναι αρκετό, με την προϋπόθεση ότι το κάνετε πλησιάζοντας τον επιδιωκόμενο σκοπό, όχι κινούμενοι μακριά από αυτόν. 

Μάθετε ότι σκοπός της ανθρώπινης γέννησης είναι να φτάσουμε στον Κύριο μέσω της λατρείας μας προς Αυτόν.
                     -ΒΑΒΑ  



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο