Radio

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should we seek and when is the best time to work towards it? Bhagawan lovingly reminds us today.

Those who are agitated by doubts about what to accept and what to reject, those who are blinded by illusion, and those who cannot distinguish between darkness and light, death and immortality — all these should approach great people who can show the path to understand the eternal truth - the self-illumined basis of all creation. Then both this world and heaven will be merged in the same effulgence! For the sake of this realisation, one should have deep yearning and hard, disciplined practice. This human birth is the consequence of countless good deeds, and it should not be cast aside; the chance must be fully exploited. As the Kenopanishad says, “This present precious life should not be thrown away.” When there are so many chances of saving oneself, isn’t it a big loss to waste them all? For all those who are slaves of pride and animal traits, this awareness in time is most important. Delay is fruitless; it is as silly as starting to dig a well when the house catches fire.

- Prema Vahini, Ch 57

When the mind and the intellect unite, humanness reaches a state of freedom, which is referred to as Moksha (liberation).
                     -BABA



Τί πρέπει να αναζητούμε και πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για να εργαζόμαστε γι αυτόν τον σκοπό; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

Εκείνοι που ανησυχούν και ταράσσονται από αμφιβολίες για το τί να αποδεχτούν και τί να απορρίψουν, εκείνοι που τυφλώνονται από την αυταπάτη, και εκείνοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το σκοτάδι από το φως, τον θάνατο από την αθανασία – όλοι αυτοί πρέπει να πλησιάσουν ανώτερους φωτισμένους ανθρώπους, που  μπορούν να τους δείξουν το δρόμο για να κατανοήσουν την αιώνια αλήθεια – την αυτόφωτη βάση ολόκληρης της δημιουργίας. Τότε, τούτος ο κόσμος και ο ουράνιος θα συγχωνευτούν στην ίδια λαμπρότητα! Για χάρη αυτής της συνειδητοποίησης ο άνθρωπος πρέπει να τρέφει βαθύτατη επιθυμία και να ασκείται εφαρμόζοντας αυστηρή πειθαρχία. Τούτη η ανθρώπινη γέννησή σας  είναι το αποτέλεσμα αναρίθμητων καλών έργων και δεν πρέπει να την αφήσετε να πάει χαμένη. Πρέπει να αξιοποιήσετε πλήρως την ευκαιρία που σας δόθηκε. Όπως αναφέρεται στην Κενοπανισάντ, «Δεν πρέπει να κατασπαταλήσετε τούτη την παρούσα πολύτιμη ζωή σας». Όταν υπάρχουν τόσο πολλές ευκαιρίες για να σώσετε τον εαυτό σας, δεν είναι μέγιστη απώλεια να τις αφήσετε να πάνε όλες χαμένες; Για όλους όσοι είναι δούλοι της υπεροψίας και των χαρακτηριστικών του ζώου, τούτη η έγκαιρη προειδοποίηση είναι πάρα πολύ σημαντική. Η καθυστέρηση είναι άγονη και ανώφελη. Είναι μάλιστα τόσο ανόητη όσο είναι το να αρχίσετε το σκάψιμο για να ανοίξετε πηγάδι, όταν το σπίτι σας έχει ήδη αρπάξει φωτιά.      

Όταν ο νους και η διάνοια ενώνονται, η ανθρώπινη ιδιότητα φθάνει σε μια κατάσταση ελευθερίας η οποία αναφέρεται ως Απελευθέρωση.
                                 -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο