Radio

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the barometer of pure love? How can we develop it within ourselves? Bhagawan lovingly reveals the secret recipe

Embodiments of Love! The hallmark of love is selfless sacrifice (thyaga). Love seeks nothing from anyone. It bears no ill-will towards anyone. It is utterly selfless and pure. Failing to understand the true nature of love, people yearn for it in various ways. Love must be cherished with feelings of selflessness and sacrifice. In what is deemed as love in the world - whether it be maternal love, brotherly love, or friendship - there is an element of selfishness. Only God's love is totally free from the taint of selfishness. Divine love reaches out even to the remotest being. It brings together those who are separate. It raises man from animality to Divinity. It transforms gradually all forms of worldly love to Divine love. Even the feeling of universal brotherliness is not the same as the experience of ekatvam (oneness). Even in such a fraternal feeling there is an element of self-interest. Those who really wish to promote universal brotherhood too should develop the consciousness of the one Spirit dwelling in all beings.

- Divine Discourse, 20 Jun 1996

Just as children are the rightful heirs to the father’s property, all of you have equal claim to God’s property of love, truth, forbearance, peace and empathy.
                                                                                 -BABA



Ποιο είναι το βαρόμετρο που μετράει την αγνή αγάπη; Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε μέσα μας αυτό το βαρόμετρο; Ο Μπάγκαβαν μας αποκαλύπτει σήμερα με αγάπη την μυστική συνταγή για να το κατορθώσουμε.

Ενσαρκώσεις της Αγάπης! Η σφραγίδα που δηλώνει την αληθινή αξία της αγάπης είναι η ανιδιοτελής θυσία. Η Αγάπη δεν ζητάει τίποτε από κανένα. Δεν τρέφει μνησικακία εναντίον κανενός. Είναι απολύτως ανιδιοτελής και αγνή. Επειδή οι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν να κατανοήσουν την αληθινή φύση της αγάπης, την ποθούν εντονότατα και την αναζητούν με διάφορους τρόπους. Την αγάπη πρέπει να την λατρεύουμε με αίσθηση ανιδιοτέλειας και με διάθεση θυσίας. Ό,τι και αν πιστεύουμε ότι είναι η αγάπη, η αντίληψή μας γι αυτήν εμπεριέχει και κάποιο στοιχείο εγωισμού. Μόνο η αγάπη του Θεού είναι απαλλαγμένη από αυτό το στίγμα της φιλαυτίας. Η Θεία αγάπη φτάνει ακόμη και ως το πιο απόμακρο πλάσμα. Φέρνει κοντά και συνενώνει όσους είναι ξεχωρισμένοι και απομονωμένοι. Ανεβάζει τον άνθρωπο από την κατάσταση του ζώου στο ύψος της Θείας Φύσης. Μεταμορφώνει βαθμιαία όλες τις μορφές της εγκόσμιας αγάπης και τις εξομοιώνει με την Θεία αγάπη. Ακόμη και το συναίσθημα της συμπαντικής αδελφοσύνης δεν είναι όμοιο με το βίωμα της απόλυτης ενότητας των πάντων στο ένα. Ακόμη και στο συναίσθημα της συμπαντικής αδελφοσύνης υπάρχει κάποιο στοιχείο ατομικού συμφέροντος. Επίσης, όσοι πραγματικά επιθυμούν να προωθήσουν την συμπαντική αδελφοσύνη, πρέπει να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν την συνείδηση ότι υπάρχει ένα Πνεύμα που κατοικεί μέσα σε όλα τα όντα.      

Ακριβώς όπως τα παιδιά είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι της περιουσίας του πατέρα τους, έτσι και όλοι σας έχετε τις αυτές αξιώσεις στην περιουσία του Θεού ως προς την αγάπη, την αλήθεια, την ανεκτικότητα, την ειρήνη και την κατανόηση.
                                             -ΒΑΒΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο