Radio

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Why is it supremely important to develop forbearance and remove the pest of envy from our minds and hearts? Bhagawan lovingly reiterates for us today.

Forbearance endows you with strength to face the slings and arrows of outrageous fortune. A person without forbearance easily succumbs to reverses and difficulties. Together with truth and forbearance, you must cultivate freedom from jealousy too. Envy is like the pest that attacks the root of a tree. Envy can destroy your entire life. We enjoy many things in life - knowledge, wealth, position, power, etc. But if the virus of envy enters our minds, it will pollute everything. Never give place to envy even in the smallest matter. If a fellow-student scores more marks than you, do not feel envious. If others do better than you, feel happy for them, rather than allow yourself to be consumed by envy. If someone is better dressed than yourself or is more wealthy, you should feel that they are enjoying what they have and you should be content and happy with what you have. To be free from envy is truly divine.

- Divine Discourse, Dec 30, 1983

To resurrect love and compassion, you must kill jealousy and selfishness and purify your heart.
-BABA


Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναπτύξουμε την ανεκτικότητα και να αφαιρέσουμε το παράσιτο της ζήλειας και του φθόνου από τον νου και την καρδιά μας; Ο Μπαγκαβάν επανέρχεται σήμερα με αγάπη για χάρη μας σε τούτο το ζήτημα.

Η ανεκτικότητα σάς προικίζει με δύναμη, για να αντιμετωπίσετε τα χτυπήματα με την σφεντόνα και με τα βέλη που ρίχνει εναντίον σας η φριχτή τύχη. Ο άνθρωπος που δεν έχει ανεκτικότητα υποκύπτει εύκολα στις αναποδιές των πραγμάτων και στις δυσκολίες. Μαζί με την αλήθεια και την ανεκτικότητα, πρέπει να καλλιεργήσετε και την απελευθέρωσή σας από την ζήλεια. Η ζήλεια είναι σαν το παράσιτο που προσβάλλει τη ρίζα του δέντρου. Αυτή η κακία μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την ζωή σας. Απολαμβάνουμε πολλά πράγματα στη ζωή – όπως είναι η γνώση, ο πλούτος, η κοινωνική ή άλλη θέση, η δύναμη της εξουσίας, κλπ. Αλλά, αν ο ιός της ζήλειας εισχωρήσει μέσα στον νου μας, τότε αυτός θα μολύνει τα πάντα. Ποτέ μην αφήνετε περιθώρια στην ζήλεια ακόμα και για τα πιο ασήμαντα πράγματα. Αν κάποιος συμμαθητής σας παίρνει πιο μεγάλους βαθμούς από εσάς, κοιτάξτε να μην νιώσετε ζήλεια και τον φθονήσετε. Εάν άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από εσάς, χαρείτε μαζί τους και νιώσετε ευτυχισμένοι για την επιτυχία τους, αντί να επιτρέπετε στον εαυτό σας να τον καταβροχθίσει ο φθόνος. Εάν κάποιος είναι καλύτερα ντυμένος από εσάς, ή είναι πιο πλούσιος, θα πρέπει να νιώσετε ότι  απολαμβάνει αυτά που έχει και θα πρέπει να είσαστε κι εσείς ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι με αυτά  που εσείς έχετε στην διάθεσή σας. Η απαλλαγή του ανθρώπου από τον φθόνο είναι στ’ αλήθεια ιδιότητα θεϊκή.

 
Για να αναζωογονήσετε την αγάπη και την συμπόνια, πρέπει να εκμηδενίσετε την ζήλεια και τον εγωισμό και να εξαγνίσετε την καρδιά σας.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο