Radio

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the surest way to experience everlasting bliss? Bhagawan lovingly explains to us today!

Feelings of hatred, malice, envy and pride that create separation between people who are kith and kin, arise from identification with the body. You feel and believe you are the body. You know your body is separate from the other bodies. You think of your hunger, your thirst, your comfort, your family, your community, your state - thus you create bounds for your love, and curb yourselves, treating all outside the bounds as enemies, strangers and competitors. But the source and sustenance is one: God, the Father of mankind. Pay attention to the Fatherhood, more than the brotherhood. That will underline the brotherhood more and more in your heart and remove the poison of distinction that has come through ignorance. All of you are limbs of one body, nourished by the self-same life, blood flows in you motivated by the same will, the will of God, and all are bound by the same Divine Law! That is the Vishwarupa (Cosmic Vision) that one must see and experience. That endows one with everlasting bliss.

- Divine Discourse, Dec 20, 1967.

Once the Truth of the Indwelling spirit is recognized, there dawns the awareness that the world is one family.
-BABA


Ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να βιώσουμε την παντοτινή ευδαιμονία; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη!


Τα αισθήματα του μίσους, της κακίας, του φθόνου και της υπερηφάνειας, που δημιουργούν τον διαχωρισμό των ανθρώπων, οι οποίοι όμως είναι στενοί συγγενείς μεταξύ τους, προκύπτουν από την ταύτιση του καθενός με το σώμα του. Αισθανόσαστε και πιστεύετε ότι είσαστε το σώμα σας. Ξέρετε ότι το σώμα σας είναι κάτι το ξεχωριστό από τα σώματα των άλλων. Σκεφτόσαστε την πείνα σας, την δίψα σας, την άνεσή σας, την οικογένειά σας, την κοινότητά σας, την κατάστασή σας – κι έτσι δημιουργείτε όρια για την αγάπη σας και δεσμεύετε τον εαυτό σας, ώστε να αντιμετωπίζει όλους όσοι βρίσκονται έξω από αυτά το όρια ως εχθρούς σας, ως ξένους προς εσάς και ως ανταγωνιστές σας. Αλλά η πηγή όλων και το μέσο της συντήρησης όλων είναι ένα: ο Θεός, ο Πατέρας του ανθρώπινου γένους. Προσέξτε τον δεσμό σας με τον Θεό ως Πατέρα των πάντων, πιο πολύ από τον δεσμό σας με τους ανθρώπους ως αδελφούς σας. Αυτό θα ενδυναμώσει στην καρδιά σας την αδελφοσύνη σας με τους άλλους ανθρώπους όλο και πιο πολύ, και θα εξουδετερώσει το δηλητήριο που οφείλεται στον διαχωρισμό σας από εκείνους, και που έχει προέλθει από την άγνοια. Όλοι σας είσαστε μέλη ενός σώματος, που τρέφονται και συντηρούνται από την ίδια ζωή, που μέσα τους ρέει το ίδιο αίμα που κινητοποιείται από το ίδιο θέλημα, το θέλημα του Θεού,  και όλοι δεσμευόσαστε από τον ίδιο Θεϊκό Νόμο! Αυτό είναι το Κοσμικό Όραμα, που πρέπει να το δει και να το βιώσει ό άνθρωπος. Αυτό το Όραμα της Θείας Ενότητας προικίζει τον καθένα με παντοτινή ευδαιμονία.


Όταν αναγνωρισθεί η Αλήθεια του Θείου Πνεύματος, που ενοικεί μέσα στον άνθρωπο, τότε θα ανατείλει η συνειδητοποίηση ότι ο κόσμος είναι μια οικογένεια.
-ΒΑΒΑ  



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο