Radio

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



How can we develop Divine qualities and revel in our true Self? Bhagawan lovingly gives us a few tips today.

Do not get elated at the riches, status, authority, intelligence, etc., which you may have. Consider that they have been given to you on trust, so that you may benefit others. They are all signs of His Grace, opportunities of service, and symbols of responsibility. Deal sympathetically with the mistakes of others. Seek the good in others, hear only good tidings about them, and do not give ear to scandal. There is this Kaliya episode during the Krishna Avatar. The inner meaning of that is: The serpent Kaliya and its minions are the desires that lurk in the depths of the heart; into that depth the Lord jumps, or rather showers His Grace and the poison is expelled, and the place made safe and pure. When Krishna dances on the hoods, the serpents are tamed and rendered harmless. Without the extinction of desire, one cannot become Divine. Of what avail is it to repeat Shivoham, Shivoham (I am Shiva) when you have not endeavoured to equip yourself with the qualities of Shiva?

- Divine Discourse, Oct 24, 1965

Follow the Master, Face the devil, Fight till the end and Finish the Game.

-BABA





Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε Θεϊκές ιδιότητες και έτσι να χαρούμε τον πραγματικό Εαυτό μας; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα με αγάπη ορισμένες συμβουλές.


Μην ενθουσιαζόσαστε και γεμίζετε από χαρά για τα πλούτη, την κοινωνική θέση, την εξουσία και την ευφυΐα που ενδεχομένως διαθέτετε. Να θεωρείτε ότι όλα αυτά σας τα έχουν εμπιστευθεί, ώστε χρησιμοποιώντας τα να μπορέσετε να ωφελήσετε τους συνανθρώπους σας. Όλα τούτα είναι σημάδια που φανερώνουν την Χάρη του Θεού προς εσάς. Είναι ευκαιρίες, που σας δίνονται, για να προσφέρετε ανιδιοτελή υπηρεσία στους άλλους. Και είναι σύμβολα της ευθύνης που αναλαμβάνετε, όταν διαθέτετε αυτές τις δωρεές του Θεού. Να αντιμετωπίζετε με κατανόηση και συμπάθεια τα σφάλματα που κάνουν οι άλλοι. Στους άλλους να αναζητάτε και να βρίσκετε το καλό που έχουν, να ακούτε μόνο τα καλά που λέγονται γι αυτούς, και φροντίστε να μην δίνετε προσοχή και να μην ακούτε τίποτε που είναι αισχρό και σκανδαλιστικό. Είναι γνωστό το επεισόδιο με το φίδι Καλίγια, που συνέβη στην εποχή του Κρίσνα, του Αβατάρ. Η εσωτερική σημασία του είναι η εξής: Το φίδι Καλίγια και οι υπηρέτες του είναι οι επιθυμίες που καραδοκούν κρυμμένες στα βάθη της καρδιάς του ανθρώπου. Στα βάθη αυτά  πηδάει και κατεβαίνει ο Κύριος, ή μάλλον τα κατακλύζει με την Χάρη Του, κι έτσι το δηλητήριο του φιδιού εξαφανίζεται από εκεί και η καρδιά εξαγνίζεται και είναι πια ασφαλής. Όταν ο Κρίσνα χορεύει επάνω στις κουκούλες των φιδιών, τότε αυτά εξημερώνονται και γίνονται αβλαβή. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να αποκτήσει Θεία Φύση, αν δεν σβήσει εντελώς και δεν αφανίσει τις επιθυμίες του. Σε τι ωφελεί να επαναλαμβάνετε λέγοντας «Σιβόχαμ, Σιβόχαμ» (είμαι ο Θεός Σίβα), όταν δεν έχετε αγωνισθεί σκληρά για να εξοπλιστείτε με τις ιδιότητες που έχει ο Σίβα;


Να ακολουθείτε τον Δάσκαλο, να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τον διάβολο, να μαχόσαστε ως το τέλος κι έτσι να τελειώνετε νικηφόρα το παιχνίδι της ζωής.

-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο