Radio

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


On the auspicious Vijaya Dasami day, marking the culmination of the 10 day Navaratri festival, what should we introspect? Bhagawan lovingly guides us and inspires us to lead a changed life.

The world is a manifestation of the three gunas (Sattva, Rajas and Tamas). When selfishness and self-interest are rampant, people forget kindness and compassion, when the forces of injustice, immorality and untruth grow to monstrous proportions and indulge in a death-dance, the Atmic principle, Divine Mother Shakti, takes on the Rajasic form to suppress and win over the dark forces of evil, and protect Sattvic qualities. This is the inner meaning of the Dasara festival. During the ten days of the Dasara Festival, ask yourself, has the Divine Mother destroyed the 10 demons (rakshasas) within you? Rakshasas are not demonic beings but wicked qualities. Arrogance, bad thoughts, lust, anger, delusion, greed, pride, envy, ego, and hatred are the demons that must be destroyed. You must decide for yourself whether you are now a Ravana or Rama according to your qualities! Embodiments of Divine Love! From today, lead your life with selfless love and live in peace and joy!

- Divine Discourse, Oct 18, 1991.

When animal feelings are washed out, Divine feelings begin to flow freely.
-BABA


Κατά την ευοίωνη ημέρα Βιτζάγια Ντασάμι, που σηματοδοτεί την αποκορύφωση του δεκαήμερου εορτασμού Ναβαράτρι, τί είναι εκείνο που πρέπει να εξετάσουμε  σχετικά με τον εσωτερικό κόσμο μας; Ο Μπάγκαβαν μάς καθοδηγεί με αγάπη και μας εμπνέει ώστε να αλλάξουμε και να ζήσουμε μια νέα ζωή.

Ο κόσμος είναι εκδήλωση των τριών ιδιοτήτων της Φύσης (δηλαδή των ιδιοτήτων της Ισορροπία, της Ενεργητικότητας και της Αδράνειας). Όταν ο εγωισμός και το ατομικό συμφέρον είναι ασυγκράτητα, όταν οι άνθρωποι ξεχνούν την καλοσύνη και την συμπόνια, όταν οι δυνάμεις της αδικίας, της ανηθικότητας και της αναλήθειας αυξάνουν και παίρνουν τερατώδεις διαστάσεις και επιδίδονται σε θανάσιμο χορό, τότε το Άτμα, η Θεία Μητέρα Σάκτι, αναλαμβάνει την ιδιότητα της Ενεργητικότητας προκειμένου να καταστείλει και να κατανικήσει τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού, και έτσι να προστατέψει τις ιδιότητες της Ισορροπίας. Αυτή είναι η εσωτερική σημασία που έχουν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ντάσαρα. Κατά την διάρκεια του δεκαήμερου αυτών των εορτασμών, αναρωτηθείτε αν η Θεία Μητέρα κατέστρεψε τους 10 δαίμονες που βρίσκονται μέσα σας. Οι δαίμονες αυτοί, κυριολεκτικά, δεν είναι δαιμονικά όντα, αλλά κακές ιδιότητες. Οι δαίμονες, λοιπόν, που πρέπει να καταστραφούν είναι η αλαζονεία, οι κακές σκέψεις, ο ένοχος πόθος, ο θυμός, η ψευδαίσθηση, η απληστία, η υπερηφάνεια, ο φθόνος, το εγώ και το μίσος. Πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας εάν είσαστε  τώρα ο Ράβανα ή ο Ράμα, σύμφωνα με τις ιδιότητες που σας διακατέχουν! Ενσαρκώσεις της Αγάπης του Θεού! Φροντίστε από σήμερα να ζείτε την ζωή σας με ανιδιοτελή αγάπη, με ειρήνη και με χαρά!

 Όταν τα ζωώδη συναισθήματα αποβληθούν και ξεπλυθούν τελείως, τα θεϊκά συναισθήματα αρχίζουν να αναπτύσσονται και να εκδηλώνονται ελεύθερα.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο