Radio

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How should we synthesis spiritual wisdom, action, and devotion in our life? Bhagawan lovingly teaches us today!

The intellect, subconscious mind, and heart (buddhi, chitta, and hridayam) — these are the three centres in the individual where spiritual wisdom, action, and devotion (jnana, karma, and bhakti) reside. Do karma (action) that is approved by the higher wisdom, not karma that is born of ignorance. Then, all karma will be auspicious, beneficial, and blessed. Do karma based on the spiritual wisdom that all is One. Let karma be suffused with devotion, humility, love, compassion, and nonviolence. If devotion is not filled with spiritual wisdom, it will be as light as a balloon, which drifts along any current of air or gust of wind. Mere wisdom will make the heart dry; devotion makes it soft with sympathy, and karma gives the hands something to do, something that will sanctify every one of the minutes that have fallen to your lot to live here.

- Divine Discourse, Jul 7, 1963.

Devotion to the Divine will give you bliss, prosperity and peace.
-BABA


Πώς πρέπει να συνδυάσουμε στην ζωή μας την πνευματική σοφία, την δράση και την αφοσίωση; Ο Μπάγκαβαν μάς διδάσκει σήμερα με αγάπη!

Η διανόηση, ο υποσυνείδητος νους, και η καρδιά – αυτά είναι τα τρία κέντρα που διαθέτει το ανθρώπινο άτομο, στα οποία διαμένουν η πνευματική σοφία (δηλαδή η ανώτερη γνώση), η δράση και η αφοσίωση. Φροντίστε να πραγματοποιείτε στην ζωή σας την δράση, που την εγκρίνει η ανώτερη γνώση και σοφία, όχι την δράση που γεννιέται από την πνευματική άγνοια. Αφού το καταφέρετε, τότε όλη σας η δραστηριότητα θα είναι ευνοϊκή, επωφελής και ευλογημένη. Να δραστηριοποιείσθε, λοιπόν, και να κάνετε τα έργα σας με βάση την πνευματική σοφία, η οποία σας υπαγορεύει ότι τα πάντα είναι Ένα. Επιτρέψτε στην δράση σας να συνενωθεί απολύτως με την αφοσίωση, την ταπεινότητα, την αγάπη, την συμπόνια και την μη-βία. Αν η αφοσίωση δεν πλημμυρίζει από την πνευματική σοφία, θα είναι τόσο ανάλαφρη όσο και ένα μπαλόνι, που το παίρνει μαζί του  οποιοδήποτε ρεύμα αέρα ή το δυνατό φύσημα του ανέμου. Μόνη της η σοφία, χωρίς την αφοσίωση, θα στεγνώσει και θα ξεράνει την καρδιά του ανθρώπου. Η αφοσίωση την απαλύνει και την γεμίζει συμπάθεια κι έτσι η δράση δίνει στα χέρια σας κάτι να κάνουν, κάτι που θα καθαγιάζει κάθε στιγμή του χρόνου που σας έλαχε για να ζήσετε εδώ, σε τούτον τον κόσμο.

Η αφοσίωση προς τον Θεό θα σας δώσει ευδαιμονία, ευημερία και ειρήνη.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο