Radio

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we surrender without any reservations, preconditions or expectations? Bhagawan explains with a simple example today.

Your body is mortal, but life principle (Atma) is imperishable. To attain immortality, have unconditional love for God. Imagine you going to a goldsmith and asking him to make a jewelry of your choice. Your job is only to entrust gold with him with the condition that the weight and design should be to your specification. You must not interfere in how he converts your gold into the jewellery you want. If you stipulate conditions that he should not burn it in fire, or beat it with a hammer, how can you get the ornament that you ordered? Similarly, if you surrender your heart to God with conditions and reservations, how can you attain bliss? What He does with you is His business. Pray to God with unconditional surrender. When all that you possess — your body, mind and intellect are His gifts, where is the need for you to lay conditions? Surrender completely, God will grant you the bliss you deserve!

- Divine Discourse, Nov 23, 1999.

An aspirant must bear all circumstances with patience; That is the most beneficial path.
-BABA


Γιατί πρέπει να αφηνόμαστε με απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κύριο, χωρίς καμιά επιφύλαξη, προϋπόθεση ή προσδοκία; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα.

Το σώμα σας είναι θνητό, αλλά το Άτμα, η αρχή της ζωής, ο ανώτερος Θείος Εαυτός, είναι αθάνατος. Για να φτάσετε στην αθανασία, φροντίστε να σας διακατέχει απόλυτη αγάπη προς τον Θεό, δηλαδή αγάπη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Φανταστείτε ότι πηγαίνετε στον  χρυσοχόο και του ζητάτε να κάνει ένα κόσμημα της αρεσκείας σας. Εσείς οφείλετε απλά και μόνο να  εμπιστευθείτε το χρυσάφι στον χρυσοχόο με τον όρο να χρησιμοποιήσει όλη την ποσότητα και να εκτελέσει το έργο που του αναθέτετε, σύμφωνα με το σχέδιο που προδιαγράψατε. Δεν πρέπει να παρέμβετε στον τρόπο με τον οποίο ο χρυσοχόος επεξεργάζεται το χρυσάφι σας και το μετατρέπει στα κοσμήματα που επιθυμείτε. Εάν θελήσετε να επιβάλετε ως όρο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την φωτιά για να θερμάνει το χρυσάφι ή ότι δεν πρέπει να το σφυροκοπήσει χτυπώντας το με ένα σφυρί, τότε πώς θα μπορέσετε να πάρετε τα στολίδια που παραγγείλατε; Κατά παρόμοιο τρόπο, αν εμπιστευθείτε στον Θεό την καρδιά σας, αλλά το κάνετε με όρους και επιφυλάξεις, τότε πώς θα κερδίσετε την ευδαιμονία; Αυτό που ο Θεός κάνει για χάρη σας είναι δική Του δουλειά. Να προσευχόσαστε στον Θεό παραδίνοντάς Του τον εαυτό σας με απόλυτη εμπιστοσύνη, δηλαδή άνευ όρων. Όταν το καθετί που κατέχετε – το σώμα σας, ο νου και η διάνοιά σας – είναι δώρα δικά Του προς εσάς, υπάρχει άραγε κανένας λόγος για να βάζετε όρους στον Θεό; Να αφηνόσαστε σ’ Εκείνον με απόλυτη εμπιστοσύνη. Ο Θεός θα σας χορηγήσει την ευδαιμονία που σας αξίζει!

Ο πνευματικός αναζητητής οφείλει να αντιμετωπίζει με υπομονή οτιδήποτε του συμβαίνει. Αυτό είναι το πιο επωφελές μονοπάτι.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο