Radio

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we protect and maintain the sanctity of Nature? Bhagawan explains and also gives a practical tip that will help us individually too.

Some people today do not do any physical exercises and lead a sedentary life. My advice to office-goers and students is that it is good for them to commute by cycle at least five or six kilometers a day. This cycling exercise is very useful to maintain your good health and to reduce your expenses on automobiles. Another big advantage is to avoid accidents and reduce atmospheric pollution caused by the release of harmful fumes from automobiles. The carbon-dioxide smoke from motor vehicles and factories is already polluting the air in cities and affecting the ozone layer above the earth. All the five elements are affected immensely by pollution today. Hence you should try to reduce the use of automobiles and control the emission of harmful industrial effluents. You should always act in harmony with Nature, which is reflection of Divinity. Your primary task now is to purify the environment you live in.

- Divine Discourse, Feb 6, 1993.

There is no greater example of Selfless love than the Nature.
-BABA


Γιατί πρέπει να προστατεύουμε και να συντηρούμε την ιερότητα που έχει η Φύση; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί και ακόμη μας δίνει μια πρακτική συμβουλή που θα βοηθήσει τον καθένα μας ατομικά.

 Μερικοί άνθρωποι σήμερα δεν κάνουν σωματική άσκηση και ζούνε καθιστική ζωή. Η συμβουλή μου προς εκείνους που εργάζονται σε γραφεία και προς τους σπουδαστές είναι να μετακινούνται στην πόλη, από το σπίτι στην εργασία και από την εργασία στο σπίτι, με ποδήλατο διανύοντας αποστάσεις τουλάχιστον πέντε ή έξι χιλιομέτρων την ημέρα. Αυτή η άσκηση με το ποδήλατο είναι πολύ χρήσιμη για να διατηρείτε την καλή σας υγεία και βέβαια για να μειώνετε τις δαπάνες μετακίνησης με το αυτοκίνητο. Ένα άλλο σπουδαίο πλεονέκτημα είναι η αποφυγή ατυχημάτων και η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλείται από την αποβολή επιβλαβών καυσαερίων από την κίνηση των αυτοκινήτων. Ο καπνός διοξειδίου του άνθρακα, που παράγεται από τα μηχανοκίνητα οχήματα και τα εργοστάσια, ήδη μολύνει τον αέρα στις πόλεις και επηρεάζει το στρώμα του όζοντος στην ατμόσφαιρα πάνω από τη γη. Και τα πέντε στοιχεία της Φύσης επηρεάζονται σήμερα πάρα πολύ από την μόλυνση της ατμόσφαιρας. Κατόπιν αυτού, πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε την χρήση των αυτοκινήτων και να ελέγξετε την εκπομπή επιβλαβών βιομηχανικών αποβλήτων. Πρέπει πάντοτε να ενεργείτε σε αρμονία με τη Φύση, η οποία αντανακλά τον Θεό. Το πρωταρχικό σας καθήκον σήμερα είναι να καθαρίσετε το περιβάλλον στο οποίο ζείτε.

Δεν υπάρχει πιο μεγάλο παράδειγμα Ανιδιοτελούς αγάπης από εκείνο που μας δίνει η Φύση.
-ΒΑΒΑ    


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο