Radio

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

How and why should we manage our time without wastage? Bhagawan explains giving His own life as an example.

Observe Me; what benefit can I derive from all My activity, I who assigns all benefits to all activities according to what they deserve? But yet, you will find Me busy from dawn to dusk, from dusk to dawn. I finish My lunch or dinner within minutes so that I can teach you the value of time; I attend to the smallest detail of all the various items of work, for I try to set an example for you, in meticulous attention to, and careful anticipation of, all contingencies. I know many of you idle away hours on end, wasting precious hours in idle gossip, purposeless talk and debate. When you practise the attitude that God is everywhere as the witness of every act of yours, that God is in every being you meet and serve, then, you will certainly be rewarded by a Vision of the Lord. When you have this brilliant chance, do not let it go through ignorance or negligence. The best way to win Grace is to obey instructions, follow the advice, and submit to the control exercised with lot of Love.

- Divine Discourse, Nov 22, 1965

Offer your services and receive love. This is the best recipe to experience Divinity.
-BABA


Πώς και γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε τον χρόνο μας χωρίς να τον σπαταλούμε; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί φέρνοντας ως παράδειγμα την ίδια Του τη ζωή.


Στρέψτε την προσοχή σας σε Μένα και παρατηρήστε πώς ενεργώ. Ποιο είναι το όφελος που αποκομίζω από το έργο Μου, Εγώ που χορηγώ όλα τα οφέλη σε όλες τις δραστηριότητες σύμφωνα με αυτό που τους αξίζει; Και ωστόσο θα Με βρείτε να εργάζομαι από την αυγή ως το σούρουπο και από το σούρουπο ως την αυγή. Σε λίγα λεπτά της ώρας τελειώνω το ελαφρό φαγητό Μου ή το κύριο γεύμα και με τον τρόπο αυτό σας διδάσκω την αξία που έχει ο χρόνος. Παρακολουθώ μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια όλες τις διάφορες εργασίες που γίνονται, γιατί προσπαθώ να σας δώσω το παράδειγμα να εργαζόσαστε με σχολαστική προσοχή και με προνοητική φροντίδα για κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει.. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς τεμπελιάζουν επί ώρες σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο σε ανούσια κουτσομπολιά, άσκοπες συζητήσεις και φραστικές διαμάχες. Όταν εφαρμόζετε την συμπεριφορά του ανθρώπου που συνειδητοποιεί ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών και παρακολουθεί ως μάρτυρας κάθε πράξη σας,  ότι ο Θεός είναι μέσα σε κάθε πλάσμα που το βρίσκετε μπροστά σας και το υπηρετείτε, τότε αναμφίβολα θα  ανταμειφθείτε με την βίωση της παρουσίας του Κυρίου. Αφού σας δίνεται αυτή τη λαμπρή ευκαιρία, μην την αφήνετε να πάει χαμένη από άγνοια ή από αμέλεια. Ο πιο καλός τρόπος για να κερδίσετε τη Χάρη του Θεού είναι να υπακούτε στις οδηγίες που σας δίνουν, να ακολουθείτε  τις σχετικές συμβουλές και να δεχόσαστε τον έλεγχο που σας γίνεται με πολλή Αγάπη.


Προσφέρετε στους άλλους τις υπηρεσίες σας και πάρετε σε ανταπόδοση την αγάπη τους. Αυτή είναι η άριστη συνταγή για να βιώσετε τον Θεό.
-ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο