Radio

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY

Σκέψη της ημέρας


What is the message we must internalise on the holy day of Eid al-Fitr? Bhagawan lovingly reminds us today.

Islam means dedication, surrender, peace and tranquility. The Ramzan month is set apart for the holy task of bringing into memory and practicing the teachings that Hazrat Muhammad conveyed, and progressing spiritually to attain unity and purity. Islam teaches that God's grace can be won through justice and righteous living; wealth, scholarship and power cannot earn it. Pure Love alone can please the Lord. Muslim seers emphasise that we must inquire into the validity of the 'I' which feels it is the body and the 'I' which feels it is the mind, and reach the conclusion that the real 'I' is the Self that is yearning for the Omniself, God. The Ramzan month, fast and prayers are designed to awaken and manifest this realisation. All religions emphasise on unity, harmony, and equal-mindedness. Therefore, cultivate love, tolerance and compassion, and demonstrate the Truth in every daily activity. This is the Message I give you with My Blessings!

- Divine Discourse, Jul 12, 1983

By surrendering to the Divine and developing a heart filled with devotion and love, one can face all the challenges of life.
-BABA


Ποιο είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε στον εσωτερικό πνευματικό κόσμο μας τούτη την άγια ημέρα εορτασμού από τους Μουσουλμάνους του τέλους της νηστείας; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Η λέξη Ισλάμ σημαίνει αφιέρωση, παράδοση, ειρήνη και ηρεμία. Ο μήνας του Ραμαζανιού ξεχωρίζει γιατί θυμίζει στον πιστό και τον ενθαρρύνει να εφαρμόζει καθημερινά ως ιερό καθήκον του τις διδασκαλίες του  Μωάμεθ, του ιδρυτή του Ισλάμ, κι έτσι να προοδεύει πνευματικά και να κατορθώνει να ζει με ενότητα και αγνότητα. Το Ισλάμ διδάσκει ότι η χάρη του Θεού μπορεί να κερδηθεί με την δικαιοσύνη και την ενάρετη ηθική ζωή. Ο πλούτος, η μόρφωση, και η δύναμη δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την χάρη του Θεού. Μόνο η Αγνή Αγάπη μπορεί προξενήσει ευχαρίστηση στον Κύριο. Οι Μουσουλμάνοι οραματιστές τονίζουν με έμφαση ότι οφείλουμε να εξετάζουμε κατά πόσο υπάρχει το «εγώ», που αισθάνεται ότι είναι το ανθρώπινο σώμα και το «εγώ», που αισθάνεται ότι είναι ο νους, κι έτσι να οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι το πραγματικό «Εγώ»  μας είναι ο Εαυτός που επιθυμεί βαθύτατα τον Συμπαντικό Εαυτό, τον Θεό. Κατά τον μήνα του Ραμαζανιού, η νηστεία και οι προσευχές έχουν σχεδιαστεί για να αφυπνίζουν και να εκδηλώνουν στον άνθρωπο τούτη την συνειδητοποίηση. Όλες οι θρησκείες δίνουν έμφαση στην ενότητα, την αρμονία και την ισότητα. Επομένως, φροντίστε να καλλιεργείτε την αγάπη, την ανεκτικότητα και τη συμπόνια, και να εκδηλώνετε την Αλήθεια σε κάθε καθημερινή σας δραστηριότητα. Αυτό είναι το μήνυμα που σας δίνω με τις Ευλογίες Μου!


Ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις της ζωής με την παράδοσή του στον Θεό και την ανάπτυξη της καρδιάς του ώστε να είναι πλημμυρισμένη από αφοσίωση και αγάπη.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο