Radio

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is it important to strive to destroy our evil qualities completely? Bhagawan lovingly reinforces it to us today.

Do not strive to acquire the status of a great person, always strive to become a good person. Greatness may induce one to do evil deeds but acts of a good person always stand out as ideals for others. Ravana was a great man. Rama is the example par excellence of a good man. Both were experts, but how different were their attitude! Ravana, though endowed with extraordinary learning, destroyed himself. The root cause for the destruction of his entire clan was his bad quality of ‘desire’. Hiranyakasipu, master of all five elements, was ruined by his evil trait of anger. Duryodhana was ruined by greed; he refused to give even five villages to Pandavas. All these examples of great people who destroyed themselves and their entire clan, teach that one evil trait is enough to cause ruin. Imagine how much worse a fate one will be faced with if one has all six evil qualities - lust, anger, greed, pride, envy, and hatred!

- Divine Discourse, Nov 22, 1999

Fill your hearts with the light of love so that the evil qualities of hate, greed and conceit find no place therein.
-BABA


Γιατί είναι σημαντικό να αγωνιστούμε ώστε να εξαφανίσουμε εντελώς τις κακές μας ιδιότητες; Ο Μπάγκαβαν ενισχύει σήμερα με αγάπη την σημασία που αποδίδει σε τούτο το ζήτημα

Μην προσπαθείτε να αποκτήσετε το κύρος ενός μεγάλου και σπουδαίου ανθρώπου  – πάντα να προσπαθείτε να γίνετε απλά ένας καλός άνθρωπος. Το κύρος και η ιδιαίτερη σπουδαιότητα μπορεί να εξωθήσουν τον άνθρωπο να κάνει απαράδεκτα πράγματα, ενώ οι πράξεις του καλού ανθρώπου  ξεχωρίζουν πάντοτε ως πρότυπες και ιδανικές για τους άλλους. Ο Ράβανα ήταν η περίπτωση του  μεγάλου και σπουδαίου ανθρώπου. Ο Ράμα είναι το κατ 'εξοχήν παράδειγμα του καλού  ανθρώπου. Και οι δύο τους ήταν ειδικοί και πεπειραμένοι, αλλά πόσο διαφορετική ήταν η συμπεριφορά τους! Ο Ράβανα, αν και προικισμένος με ιδιαίτερα εξαιρετική μάθηση, κατέστρεψε τον εαυτό του. Η ριζική αιτία στην οποία οφείλεται η  καταστροφή ολόκληρης της γενιάς του ήταν η κακή ιδιότητα της  «επιθυμίας», που είχε. Ο Χιρανγιακάσιπου, κύριος και των πέντε στοιχείων, καταστράφηκε από το κακό γνώρισμα του χαρακτήρα του να θυμώνει. Ο Ντουργιοντάνα καταστράφηκε από την απληστία του – αρνήθηκε να δώσει στους Πάνταβας ακόμη και πέντε χωριά. Όλα τούτα τα παραδείγματα μεγάλων και σπουδαίων ανθρώπων που κατέστρεψαν τον εαυτό τους και ολόκληρη τη γενιά τους, διδάσκουν ότι ένα κακό χαρακτηριστικό είναι αρκετό για να προκαλέσει την πλήρη καταστροφή. Φανταστείτε τώρα πόσο πιο χειρότερη θα είναι η μοίρα που θα αντιμετωπίσει εκείνος, ο οποίος είναι φορτωμένος και με τις έξι κακές ιδιότητες, δηλαδή με τον σαρκικό πόθο, τον θυμό, την απληστία, την αλαζονεία, την ζηλοφθονία και το μίσος!


Να γεμίζετε την καρδιά σας με το φως της αγάπης ώστε οι κακές ιδιότητες του μίσους, της απληστίας και της αλαζονείας να μην βρίσκουν θέση εκεί.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο