Radio

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the role of rites and rituals in places of worship? Bhagawan lovingly clarifies for us today.

The scriptures teach that all actions and activities must lead ultimately to non-attachment, for this is the best qualification for the development of the knowledge of Brahman. Of the three: devotion, wisdom, and renunciation (bhakti, jnana, and vairagya), devotion is the queen. The rules and rites are the maids-in-waiting; the queen treats her maids with kind consideration and favour, no doubt, but if the ceremonies, which are only “servants” and “aides”, disregard the queen, they should be mercilessly dismissed. All the formalities and rituals in the temples must therefore subserve the glorification of the queen, which is devotion; this is the sum and substance of the dharma that must direct and govern all temples. Only then can individuals reach the goal.

- Dharma Vahini, Ch 10.

The heart with compassion is the temple of God.
-ABBA



Ποιο ρόλο παίζουν οι τελετουργίες και οι μυσταγωγίες στους τόπους της λατρείας; Ο Μπάγκαβαν μας το διευκρινίζει σήμερα με αγάπη.

 Οι ιερές γραφές διδάσκουν ότι όλες οι πράξεις και οι δραστηριότητες του ανθρώπου πρέπει τελικά να οδηγούν στην απαλλαγή του από την προσκόλληση. Και τούτο, διότι η απαλλαγή από την προσκόλληση είναι το καλύτερο προσόν για να αναπτύξει κανείς την  γνώση του Θεού. Από τα εξής τρία: αφοσίωση, σοφία και αυταπάρνηση, η αφοσίωση είναι η πιο σπουδαία, δηλαδή είναι η βασίλισσα. Οι ιεροί κανόνες και οι ιεροτελεστίες είναι οι κυρίες επί των τιμών της βασίλισας. Αναμφίβολα, η βασίλισσα μεταχειρίζεται τους ανθρώπους που έχει στην υπηρεσία της με ιδιαίτερη εκτίμηση και με εύνοια, αν όμως η εθιμοτυπία και τελετουργία, που έχει ρόλο αποκλειστικά βοηθητικό, αγνοεί την βασίλισσα, τότε οι κυρίες επί των τιμών πρέπει να απολυθούν ευθύς αμέσως και χωρίς συζήτηση. Συνεπώς, όλες οι λατρευτικές τυπικότητες και οι ιεροτελεστίες που τελούνται μέσα στους ναούς, πρέπει να υπηρετούν την δόξα της βασίλισσας, δηλαδή την αφοσίωση. Αυτή είναι η ουσία και σ’ αυτό συνοψίζεται το ιερό καθήκον που πρέπει να κατευθύνει και να καθορίζει όσα συμβαίνουν σε όλους τους ναούς. Τότε μόνο κάθε άνθρωπος θα μπορέσει να φτάσει στον υπέρτατο σκοπό του, να προσεγγίσει τον Κύριο.    

 Η καρδιά που έχει συμπόνια είναι ναός του Θεού.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο