Radio

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why are we unable to understand the secrets behind the entire creation? Bhagawan lovingly explains the illusory effect and urges us to see Him everywhere, at every occasion.

For the Lord, this drama of time in three acts - past, present, and future is clear as crystal. In the twinkle of an eye, He grasps all three, for He is omniscient, and it is His plan that is executed, and His drama that is being enacted on the stage of creation. But, actors and spectators are lost in confusion, unable to surmise its development and meaning! For, how can one scene or act reveal its meaning? The entire play must be witnessed for the story to reveal itself – isn’t it? When the mystery is cleared and the play is discovered as ‘mere play’, conviction dawns that you are in Him and He is in you. Therefore, seekers of wisdom, always be conscious of this: The Lord is in every heart, in the subtle and the gross forms. The Divine is in the ant and the elephant, in atom and the atmosphere!

- Jnana Vahini, Chap 19.

Resolve to carry on the quest of your Reality. Resolve to live in the inspiration and constant remembrance of God.
-BABA



Γιατί δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τα μυστικά που βρίσκονται πίσω από ολόκληρη την δημιουργία; Ο Μπάγκαβαν εξηγεί με αγάπη τον ρόλο της ψευδαίσθησης και μας παρακινεί να βλέπουμε τον Θεό παντού και σε κάθε ευκαιρία.

 Για τον Κύριο, είναι απολύτως σαφές τούτο το δράμα του χρόνου, που παίζεται σε τρεις πράξεις – το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, εξουσιάζονται από τον Θεό κατά τρόπον αυτόματο, στο ανοιγόκλεισμα του ματιού. Και τούτο, γιατί ο Θεός είναι παντογνώστης και το σχέδιο που εκτελείται είναι δικό Του, καθώς και το δράμα που παίζεται επάνω στην σκηνή της δημιουργίας. Όμως, οι ηθοποιοί και οι θεατές αυτού του έργου χάνονται μέσα στη σύγχυση, ανίκανοι να μαντεύσουν την εξέλιξή του και το νόημά του! Πώς είναι δυνατό μια σκηνή ή μια πράξη του δράματος να φανερώσει το νόημά της; Πρέπει να δει κανείς ολόκληρο το έργο, για να αντιληφθεί το νόημα της υπόθεσής του – έτσι δεν είναι;  Όταν, λοιπόν,  ξεκαθαριστεί το μυστήριο και προκύψει ότι το θεατρικό έργο είναι «απλά ένα θεατρικό έργο», τότε θα ανατείλει το φώς της αλήθειας και θα αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση ότι ζείτε μέσα στον Θεό και ότι ο Θεός ζει μέσα σας. Ως εκ τούτου, εσείς οι αναζητητές της ανώτερης γνώσης και της σοφίας, πάντοτε να συνειδητοποιείτε τούτο: Ο Κύριος βρίσκεται μέσα σε κάθε καρδιά, όλων των λεπτεπίλεπτων μορφών, και των λοιπών υλικών πλασμάτων του κόσμου. Η Θεία Φύση βρίσκεται μέσα στο μερμήγκι, στον ελέφαντα, στο απειροελάχιστο άτομο και στην ατμόσφαιρα!


Αποφασίστε να συνεχίσετε την αναζήτηση της Πραγματικότητάς σας. Αποφασίστε να ζήσετε με την έμπνευση και την συνεχή ανάμνηση του Θεού.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο