Radio

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας

What is the connection between loving God and control of our senses? Bhagawan lovingly highlights it to us today.

Lord Buddha gave utmost importance to sense control. To control your mind, you should control your five senses. Only then you can realise God. Develop the spirit of surrender. Perform all deeds with a spirit of devotion to God and as an offering to Him. Then your every action will become divine. Everything in this world can be acquired through love alone. Love is God, live in love. We can understand spirituality only by cultivating love. That is why I often say, “Start the day with love, Fill the day with love, Spend the day with love, End the day with love - This is the way to God”. The world cannot exist without love. Everything is possible by the power of love. Never entertain bad or inappropriate desires, it will bring about your ruin. You can train your mind and senses to be peaceful and sacred by loving God always.

- Divine Discourse, May 26, 2002

God is Love – Live in Love.
-BABA


Πώς συνδέονται μεταξύ τους η αγάπη μας προς τον Θεό και ο έλεγχος που ασκούμε στις αισθήσεις μας; Ο Μπάγκαβαν φωτίζει σήμερα τούτο το ζήτημα και μας το διευκρινίζει με αγάπη.

Ο Βούδας, ο Κύριος, έδινε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στον έλεγχο των αισθήσεων. Προκειμένου να ελέγχετε τον νου σας, πρέπει να ελέγχετε τις πέντε αισθήσεις σας. Μόνο τότε θα μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε τον Θεό. Φροντίστε να αναπτύξετε το πνεύμα της απόλυτης παράδοσής σας στον Κύριο. Να εκτελείτε τα έργα σας κυριαρχούμενοι από το πνεύμα της αφοσίωσής σας προς τον Θεό και κάνοντας τα έργα αυτά ιερή προσφορά προς Εκείνον. Τότε, κάθε σας ενέργεια θα γίνεται θεϊκή. Με την αγάπη και μόνο, μπορείτε να αποκτήσετε τα πάντα σε τούτον τον κόσμο. Η Αγάπη είναι Θεός, να ζείτε με Αγάπη. Μόνο με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της αγάπης μπορούμε να κατανοήσουμε τα πνευματικά ζητήματα. Να γιατί λέγω συχνά: «Να ξεκινάτε τη ημέρα σας με αγάπη, Να γεμίζετε την ημέρα σας με αγάπη, Να διαθέτετε την ημέρα σας με αγάπη, Να τελειώνετε την ημέρα σας με αγάπη – Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στον Θεό». Χωρίς την αγάπη, είναι αδύνατο να υπάρξει ο κόσμος. Τα πάντα είναι δυνατό να συμβούν με την δύναμη της αγάπης. Ποτέ να μην καλλιεργείτε κακές ή ανάρμοστες επιθυμίες – αυτές οι επιθυμίες θα σας κάνουν  ερείπιο. Με το να αγαπάτε τον Θεό πάντοτε, μπορείτε να εξασκήσετε και να πειθαρχήσετε τον νου σας και τις αισθήσεις σας, ώστε να καθαγιάζονται και να ειρηνεύουν. 

O Θεός είναι Αγάπη – Να ζείτε με Αγάπη.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο