Radio

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the best way to celebrate the festival of Ram Navami? Bhagawan lovingly reminds us on this auspicious day.

Embodiments of Love! The story of Rama is not an ancient one. It is eternal and ever new. It is full of auspiciousness. When you contemplate on Rama incessantly, you derive great joy and delight! Ramayana teaches the principles of righteousness (dharma) and the path of duty to every individual. Ramayana sets an ideal to parents, brothers, and sisters in every family and to humanity! It is to understand and assimilate the principle of Ramayana that we are celebrating the festival of Rama Navami today. It is not enough if the celebration is confined to merely partaking of sweet pudding and other delicious items. May you fill your heart with the sacred ideals of the Ramayana! Obey the commands of Lord Rama. Pain and pleasure, sorrow and happiness follow one another. One should treat them with equanimity. May you give up hatred and all differences. May you live in peace and harmony!

- Divine Discourse, Apr 11, 2003.

When we practice righteousness (Dharma), the Divinity in us will manifest itself spontaneously.
-BABA


Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάζουμε τα γενέθλια του Ράμα (την γιορτή που ονομάζεται Ram Navami); Ο Μπάγκαβαν μας θυμίζει σήμερα με αγάπη αυτήν την ευοίωνη ημέρα.

 Ενσαρκώσεις της Αγάπης! Η ιστορία του Ράμα δεν είναι μια εξιστόρηση γεγονότων της αρχαιότητας. Η ιστορία του Ράμα είναι αιώνια και μένει πάντοτε  νέα. Είναι γεμάτη από ευχάριστα μηνύματα που προαναγγέλλουν το καλό. Όταν διαρκώς στοχαζόσαστε τον Ράμα, αποκομίζετε μεγάλη χαρά και απόλαυση! Η Ραμαγιάνα διδάσκει σε κάθε άτομο τις αρχές της δικαιοσύνης και τον δρόμο του καθήκοντος. Η Ραμαγιάνα καθορίζει την ιδανική συμπεριφορά για τους γονείς, τους αδελφούς και τις αδελφές σε κάθε οικογένεια καθώς και για ολόκληρη την ανθρωπότητα! Γιορτάζουμε σήμερα τα γενέθλια του Ράμα - την γιορτή «Ράμα Ναβάμι» - προκειμένου να κατανοήσουμε και να αφομοιώσουμε την αρχή, τον κανόνα, της Ραμαγιάνας. Δεν αρκεί να γιορτάζουμε μετέχοντας απλά στην ανάλωση της γλυκιάς πουτίγκας και των άλλων νόστιμων παρασκευασμάτων. Ας γεμίσετε, λοιπόν, την καρδιά σας με τα καθαγιασμένα ιδανικά που αναφέρονται στην Ραμαγιάνα! Φροντίστε να υπακούτε στις εντολές του Ράμα, του Κυρίου. Ο πόνος και η ευχαρίστηση, η θλίψη και η ευτυχία είναι αντίστοιχα αντίθετες καταστάσεις και εναλλάσσονται ακολουθώντας η μία την άλλη. Ο άνθρωπος πρέπει να τις αντιμετωπίζει με αταραξία. Μακάρι να εγκαταλείψετε το μίσος και καθετί που σας χωρίζει από τους άλλους. Είθε να ζείτε πάντοτε με ειρήνη και αρμονία! 
 
 
Όταν εφαρμόζουμε τον νόμο της Θείας Δικαιοσύνης (την ηθική και ενάρετη συμπεριφορά), η Θεία Φύση, που βρίσκεται μέσα μας έμφυτη, εκδηλώνεται αυτομάτως.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο