Radio

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας
What is the most important teaching we must impart to young boys and girls, along with education? Bhagawan explains reiterating the value of the glorious Indian culture.

Bharatiya Culture is the very basis of human progress. It will uplift humanity by promoting brotherhood, upholding righteousness, and saturating every thought, word and act with reverence and humility. This culture will stand unshaken so long as the Ganga flows; no attempt to suppress or destroy it can succeed. The history and traditions of Bharat are as pure, holy, sanctifying, curative and precious as the Ganges. The origins of both are cool, comforting, and spotless snows! When young men and women are not trained to live a good and godly life, teaching them various skills and tricks, only makes them a danger to themselves and to others. The habit of prayer will inculcate courage and confidence; it will provide the student with a vast new source of energy. Every effort must be made to introduce the students to the sweet experiences of meditation and Yoga, or to the joy of inquiry into one's own reality!

- Divine Discourse, May 13, 1970One;s

One’s nation and culture should be revered as one’s parents. The nation is one’s mother. Ones culture is the father.
-BABA


Ποια είναι η σπουδαιότερη διδασκαλία που πρέπει να δώσουμε, μαζί με την παιδεία, στους νέους μας, στα αγόρια και τα κορίτσια; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί επιβεβαιώνοντας την μεγάλη αξία που έχει ο ένδοξος πολιτισμός της Ινδίας.


Ο πολιτισμός της Ινδίας αποτελεί την ίδια την βάση της ανθρώπινης προόδου. Αναβαθμίζει την ανθρωπότητα βελτιώνοντας την αδελφοσύνη, την υπεράσπιση της δικαιοσύνης και προσδίδοντας απόλυτη ευλάβεια και ταπεινότητα σε κάθε σκέψη, λέξη και δράση. Ο πολιτισμός της Ινδίας θα παραμένει αναλλοίωτος και ακλόνητος για όσον καιρό τα νερά του Γάγγη θα συνεχίσουν να ρέουν. Δεν θα έχει αποτέλεσμα οποιαδήποτε προσπάθεια κι αν γίνει, με σκοπό την καταστολή του ή την καταστροφή του. Η ιστορία και οι παραδόσεις της Ινδίας είναι τόσο αμόλυντες, άγιες, καθαγιαστικές, θεραπευτικές και πολύτιμες, όσο είναι και ο ποταμός Γάγγης. Η προέλευση και των δύο είναι τα δροσερά, ανακουφιστικά και πεντακάθαρα χιόνια! Όταν οι νέοι μας, άνδρες και γυναίκες, δεν εκπαιδεύονται για να ζήσουν μια καλή και ευσεβή ζωή, διδασκόμενοι καταλλήλως, απλώς τους προετοιμάζουν για να γίνουν κίνδυνος κατά του ίδιου του εαυτού τους και κατά των συνανθρώπων τους. Η συνήθεια της προσευχής εμπνέει στον άνθρωπο θάρρος και εμπιστοσύνη και προσφέρει στον σπουδαστή μια τεράστια νέα πηγή ενέργειας. Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να γνωρίσουν οι σπουδαστές τις γλυκύτατες εμπειρίες του διαλογισμού και της Γιόγκα, καθώς και της μεγάλης χαράς από την έρευνα για την γνώση της αληθινής πραγματικότητας του ανθρώπου!


Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται το έθνος του και τον πολιτισμό του όπως σέβεται τους γονείς του. Το έθνος είναι η μητέρα του και ο πολιτισμός είναι ο πατέρας του.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο