Radio

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is it that we must love dearly and deeply and why? Bhagawan lovingly explains and thereby reveals the import of the Vedas.

Developing faith in the Atma principle and loving it earnestly — this is the real worship. The Atma is the one and only Loved One for humanity. Feel that it is more lovable than any object here or hereafter — that is the true adoration one can offer to God. This is what the Vedas teach. The Vedas do not teach acceptance of a bundle of frightfully hard rules and restrictions; they do not hold before one a prison house where one is shut in by the bars of cause and effect. They teach us that there is One who is the sovereign behind all those rules and restrictions; One who is the core of each object, each unit of energy, and each particle or atom; and One under whose orders alone the five elements — ether, air, fire, water, earth — do operate. Love Him, adore Him, worship Him, say the Vedas. This is the grand philosophy of love as elaborated in the Vedas. 

- Sathya Sai Vahini, Ch 1, 'The Supreme Reality

As close as you are to God, so close is God to you.
-BABA


Τί πρέπει να αγαπούμε θερμά και σε βάθος και γιατί; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί με αγάπη και έτσι μας φανερώνει την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι Βέδες.

 Πραγματική λατρεία είναι να αναπτύσσουμε την πίστη μας στον Ανώτερο Θείο Εαυτό και να Τον αγαπούμε με ειλικρίνεια. Για την κοινωνία, ο Ανώτερος Θείος Εαυτός είναι ο  μόνος που του αξίζει να Τον αγαπούν. Να νοιώθετε ότι Του πρέπει να Τον αγαπάτε περισσότερο από κάθε πράγμα σε τούτο τον κόσμο ή στον άλλο – αυτή είναι η αληθινή λατρεία που ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει στον Θεό. Αυτό διδάσκουν οι Βέδες. Οι Βέδες δεν διδάσκουν να αποδεχόμαστε και να εφαρμόζουμε ένα σύνολο από τρομακτικά σκληρούς κανόνες και περιορισμούς. Ούτε κρατούν μπροστά στα μάτια του ανθρώπου μια φυλακή όπου εκείνος φυλακίζεται πίσω από τα σίδερα που επιβάλλει ο νόμος του κάρμα, δηλαδή ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος. Μας Διδάσκουν ότι υπάρχει Εκείνος ο Ένας, που είναι ο κυρίαρχος και βρίσκεται πίσω από όλους αυτούς τους κανόνες και τους περιορισμούς. Ο Ένας, που αποτελεί τον πυρήνα κάθε πράγματος, κάθε μονάδας ενέργειας και κάθε σωματιδίου ή ατόμου της ύλης. Και υπάρχει ο Ένας που με τις εντολές Του και μόνο  λειτουργούν τα πέντε στοιχεία της φύσης (αιθέρας, αέρας, φωτιά, νερό και γη). Οι Βέδες ορίζουν να Τον αγαπάτε, να Τον υπεραγαπάτε, να Τον λατρεύετε. Αυτή είναι η μεγαλη φιλοσοφία της αγάπης όπως την αναπτύσσουν λεπτομερώς οι Βέδες.   


Όσο κοντά βρισκόσαστε στον Θεό, άλλο τόσο κοντά σας βρίσκεται και Εκείνος.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο