Radio

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the significance of Holy Shivarathri? Bhagawan lovingly gives us a precious pearl of wisdom so that we may use this opportunity.

The nature of man is a mixture of progressive and regressive characteristics. One must take note of this and foster the former, to the exclusion of the latter. The will to renounce, to share, and to give up, is a precious virtue. Curiosity, the longing to know, is another quality which must be used to know the Reality which appears as many and momentary. This knowledge can be attained only when the consciousness is purified by the grace of God. Holy days like Shivaratri are marked only to impress upon your mind your duty to impose a 'fast' on your senses and a 'vigil' on your intelligence, and to keep away from polluting impulses and inclinations. Even the thought that you have not benefited from the puja or japam (prayers and contemplation) you do should not pollute your faith. To adhere to spiritual practises is your duty, your innermost urge, and your genuine activity. Leave the rest to the will of God. This must be your resolve on holy Shivaratri.

- Divine Discourse, Feb 29, 1984.

Be clear and content. Be moderate and wise. Be vigilant and steady. Be earnest and wise.
-BABA


Ποια είναι η σημασία που έχει το Ιερό Σιβαράτρι; Ο Μπάγκαβαν μας προσφέρει με αγάπη ένα πολύτιμο μαργαριτάρι ανώτερης γνώσης ώστε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία τούτου του εορτασμού.

 Η φύση του ανθρώπου είναι ένα μείγμα από θετικά-προοδευτικά και αρνητικά  χαρακτηριστικά. Ο άνθρωπος πρέπει να προσέξει αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να αξιοποιήσει τα πρώτα και να αποφύγει  τα άλλα. Είναι πολύτιμη αρετή για τον άνθρωπο η θέλησή του να αποκηρύσσει τα ανώφελα, να μοιράζεται με άλλους τα χρήσιμα, και να εγκαταλείπει τα αρνητικά. Η περιέργεια, η λαχτάρα για να γνωρίσει και να μάθει, είναι μια άλλη ιδιότητα που έχει ο άνθρωπος. Αυτή πρέπει να χρησιμοποιηθεί, για να γνωρίσετε την Θεία Πραγματικότητα, η οποία παρουσιάζεται στον κόσμο ως πολλαπλότητα και προσωρινότητα των πραγμάτων. Μπορούμε να φτάσουμε σ’ αυτή την γνώση μόνο όταν η συνείδηση του ανθρώπου εξαγνισθεί με την δύναμη της Χάρης του Θεού. Οι άγιες ημέρες, όπως το Σιβαράτρι, ξεχωρίζουν για να εντυπώσουν στον νου σας το καθήκον που έχετε να επιβάλετε «νηστεία» στις αισθήσεις σας και «επαγρύπνηση» στην νοημοσύνη σας, ώστε να αποφύγετε να μολύνετε τις εσωτερικές παρορμήσεις σας και τις τάσεις σας. Ακόμη και την σκέψη, ότι δεν έχετε ωφεληθεί από τις προσευχές σας και τους στοχασμούς σας, δεν πρέπει να την αφήσετε να μολύνει την πίστη σας. Η αφοσίωση στις πνευματικές σας ασκήσεις είναι καθήκον που πρέπει να το εκπληρώσετε, είναι εσώτατη ιερή παρακίνηση και γνήσιο ιερό έργο σας. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στο θέλημα του Θεού. Τούτη πρέπει να είναι η απόφασή σας την άγια ημέρα που γιορτάζουμε το Σιβαράτρι.  

Να είσαστε ξεκάθαροι και ικανοποιημένοι. Να είσαστε μετριοπαθείς και συνετοί. Να είσαστε επάγρυπνοι, σταθεροί και ακλόνητοι. Να είσαστε σώφρονες και ειλικρινείς.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο