Radio

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we begin our Sadhana early in life? And what is the practice we can begin with? Bhagawan lovingly reminds us today.

Many postpone sadhana (spiritual discipline) to old age. This is wrong. Earn the precious reward while you are young and fresh. It is never too soon to begin. The tongue, the eye, the ear, the hand and mind should all be trained from childhood upwards to avoid evil. If these are kept clean and holy, the grace of God is won. When the flesh urges you to fall into falsehood, do not yield, stand firm. When the individual is strong and steady, the family prospers; when the family prospers, the village is happy; when the village is happy, the country is secure and strong; when countries are strong and secure, the world is full of humility and reverence, charity and peace. Sing aloud the glory of God and charge the atmosphere with divine adoration; the clouds will pour the sanctity through rain on the fields; the crops will feed on it and purify and fortify the food; the food will induce divine urges in man. This is the chain of progress. This is the reason why I insist on group singing of the Names of the Lord.

- Divine Discourse, Jul 8, 1968

Virtue is the salt of life; Selfless Love is the highest virtue. Develop selfless love and share it.
-BABA


Γιατί πρέπει να αρχίζουμε την πνευματική μας άσκηση νωρίς στη ζωή μας, δηλαδή όταν είμαστε νέοι; Και από ποια πρακτική εφαρμογή μπορούμε να ξεκινήσουμε; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.


Πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν την εφαρμογή της πνευματικής τους άσκησης μέχρι την γεροντική ηλικία τους. Αυτό είναι λάθος. Επωφεληθείτε από την πολύτιμη ανταμοιβή που σας παρέχει η πνευματική άσκηση ενώ είσαστε ακόμη νέοι και ακμαίοι. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε την άσκηση. Η γλώσσα, το μάτι, το αυτί, το χέρι και ο νους, όλα αυτά, πρέπει να εκπαιδεύονται και να ασκούνται από την παιδική ηλικία και μετά, ώστε να αποφεύγουν το κακό. Αν όλα αυτά διατηρούνται καθαρά και καθαγιασμένα, τότε θα κερδίσετε την Χάρη του Θεού. Όταν η σάρκα σας, σας παρακινεί να ενδώσετε και να πείτε ψέματα, εσείς κοιτάξτε να μην παρασυρθείτε, αλλά να μείνετε σταθεροί στην αλήθεια. Όταν το ανθρώπινο άτομο είναι δυνατό και σταθερό, η οικογένειά του θα  ευημερεί. Όταν η οικογένεια ευημερεί, το χωριό θα είναι ευτυχισμένο. Όταν το χωριό είναι ευτυχισμένο, η χώρα θα είναι ασφαλής και δυνατή. Όταν οι χώρες είναι ασφαλείς και δυνατές, τότε και ο κόσμος ολόκληρος θα είναι γεμάτος από ταπεινοσύνη και σεβασμό, από αγάπη του Θεού και ειρήνη. Να ψάλλετε με δυνατή φωνή την δόξα του Θεού και να γεμίζετε την ατμόσφαιρα με Θεϊκή  λατρεία. Τότε, τα σύννεφα θα φέρουν με την βροχή την αγιότητα στα χωράφια της γης. Οι σοδειές θα τραφούν με αυτήν την βροχή, θα εξαγνίσουν την τροφή που περιέχουν και θα την δυναμώσουν. Και τότε η τροφή αυτή θα φέρει στον άνθρωπο έμπνευση και παρόρμηση θεία. Αυτή είναι η αλυσίδα της προόδου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιμένω στην ομαδική ψαλμωδία των Ονομάτων του Κυρίου. 


Η αρετή, σαν το αλάτι, είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την ζωή. Η ανιδιοτελής αγάπη είναι η ύψιστη αρετή. Φροντίστε να αναπτύξετε την ανιδιοτελή αγάπη και να την μοιραστείτε με τους άλλους.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο