Radio

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the highest Sadhana and how should we perform it? Bhagawan explains and urges us to take it up right away.

Celestial spheres are revolving and disintegrating. Time is fleeting. Age follows age. Era succeeds era. Bodies that have taken birth, grow and end. But the urge to sanctify life with good works and good thoughts is nowhere evident. The fragrance of sincere spiritual practice (sadhana) is not found anywhere in the present times. Through the process of 'giving up’, great things can be achieved. Cultivate detachment, and the Lord will attach Himself to you. The past is beyond recovery; those days are gone. But tomorrow is coming towards you. Resolve to sanctify it with Love, Service and Sadhana. Love, adore and serve the Almighty Lord (Sarveshwara) who is resident in all mankind and through that realise Him. That is the highest Sadhana. Serve every being as God. Give food to the hungry, food that is the gift of Goddess Nature; give it with love and humility. Give it, sweetened with the name of the Lord.

- Divine Discourse, Mar 29, 1968.

Practice Sadhana relentlessly to discipline your mind and to develop your moral and mental strength.
-BABA


Ποια είναι η ύψιστη πνευματική άσκηση και πώς πρέπει να την εφαρμόζουμε; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί και μας παροτρύνει να καταπιαστούμε με αυτή την άσκηση ευθύς αμέσως.

 Οι ουράνιες σφαίρες περιστρέφονται και διαλύονται. Ο χρόνος περνάει γρήγορα. Η μια ηλικία ακολουθεί την άλλη. Η μια εποχή διαδέχεται την άλλη. Σώματα που γεννήθηκαν αναπτύσσονται και πεθαίνουν. Αλλά δεν φαίνεται πουθενά το ζωηρό ενδιαφέρον και η ζωηρή παρόρμηση για να καθαγιάσουμε την ζωή μας με καλά έργα και καλές σκέψεις. Η ευωδιά της γνήσιας και ειλικρινούς πνευματικής άσκησης δεν βρίσκεται πουθενά στον σύγχρονο κόσμο μας. Μπορούμε να φτάσουμε σε σπουδαία κατορθώματα με το να εγκαταλείπουμε τις προσκολλήσεις μας. Να καλλιεργείτε, λοιπόν, το πνεύμα της απαλλαγής σας από την προσκόλληση και τότε θα νοιώθετε τον Κύριο διαρκώς κοντά σας. Το παρελθόν δεν μπορεί να ξαναγυρίσει - εκείνες οι ημέρες του έχουν φύγει για πάντα. Όμως, το αύριο πλησιάζει και έρχεται γοργά προς εσάς. Αποφασίστε να το καθαγιάσετε με την πνευματική σας Άσκηση, και προσφέροντας στους άλλους την Αγάπη σας και την ανιδιοτελή σας Υπηρεσία. Να αγαπάτε, να λατρεύετε και να υπηρετείτε τον Παντοδύναμο Κύριο, που διαμένει μέσα σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος και με τον τρόπο αυτόν συνειδητοποιείστε τον Κύριο, δηλαδή αποκτείστε επίγνωση της ύπαρξης και της παρουσίας Του. Αυτή είναι ύψιστη πνευματική άσκηση. Να υπηρετείτε κάθε πλάσμα ως Θεό. Να προσφέρετε στους πεινασμένους τροφή, που είναι δώρο της Θεάς Φύσης. Και ακόμη,  φροντίστε να προσφέρετε αυτήν την τροφή με αγάπη και ταπεινότητα, και με την γλυκύτητα που έχει το Άγιο Όνομα του  Κυρίου.

 Να εφαρμόζετε την πνευματική άσκησή σας με αμείωτο ενθουσιασμό, προκειμένου έτσι να πειθαρχήσετε τον νου σας και να αναπτύξετε την ηθική και διανοητική σας  δύναμη.
-ΒΑΒΑ  

 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο