Radio

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the place we must accord to the spirit of sports and games in our daily living? Bhagawan describes the current world we are in and gently prods us on the right path.

Popular cricket and tennis matches today involve several lakhs of rupees. As sports become business with no room for human values, peace becomes a casualty. Sports and athletics must be practiced with a sense of spiritual oneness, transcending differences of nationality, language and religion to experience good health, peace and bliss. Since time immemorial, sports and athletics were intended mainly to promote health and experience joy. Today these objectives are being forgotten and replaced with commercial motives and self-interests. People cherish body attachment, resulting in one's outlook being very narrow and limited. Consequently, peace and happiness are lost. In every action in your daily living, you should be sportive and cooperative with unity and harmony. You must recognise that the indwelling Spirit (Atma) is one and the same in all beings and develop the spirit of oneness and equality. Then the Divinity present within you will be manifested and your human nature will become divine.

- Divine Discourse, Jan 14, 1990.

What lends beauty to sports and games is the spirit of unity with which the participants play in them eschewing feelings of envy and hatred.
-BABA


Ως προς τί πρέπει να συμφωνούμε με το πνεύμα των ομαδικών αθλημάτων και παιχνιδιών; Ο Μπάγκαβαν περιγράφει τον σημερινό κόσμο στον οποίο ζούμε και μας προτρέπει με καλοσύνη να ακολουθήσουμε τον σωστό δρόμο.
 
Οι δημοφιλείς αγώνες κρίκετ και τένις, που διεξάγονται σήμερα, έχουν ως συνέπεια  την δαπάνη μεγάλων χρηματικών ποσών. Καθώς οι αθλητικοί αγώνες αποκτούν χαρακτήρα κερδοσκοπικής οικονομικής δραστηριότητας, που δεν αφήνει περιθώρια καλλιέργειας για τις ανθρώπινες αξίες, η ειρήνη θα είναι το θύμα αυτών των αγώνων. Τα σπορ και οι αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να διεξάγονται με την αίσθηση της πνευματικής ενότητας όλων στο Ένα, που ξεπερνάει τις διαφορές έθνους. γλώσσας και θρησκείας και δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους να βιώσουν την καλή υγεία, την ειρήνη και την ευδαιμονία.  Από πάρα πολύ παλιούς καιρούς, που τώρα ο άνθρωπος δεν τους θυμάται, τα σπορ και οι αθλητικές δραστηριότητες είχαν ως κύριο σκοπό τους να βελτιώσουν την υγεία και να δώσουν στον κόσμο χαρά. Σήμερα, οι σκοποί αυτοί λησμονιούνται και τους αντικαθιστούν τα εμπορικά και τα ιδιοτελή συμφέροντα. Οι άνθρωποι εκτιμούν ιδιαιτέρως την προσκόλληση στο σώμα, κάτι που έχει ως συνέπεια να περιορίζει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα πράγματα. Συνεπώς, η ειρήνη και η ευτυχία, έχουν χαθεί. Σε κάθε πράξη που κάνετε στην καθημερινή σας ζωή, πρέπει να είσαστε ευδιάθετοι, χαρούμενοι και συνεργάσιμοι υπηρετώντας την ενότητα και την αρμονία. Πρέπει να αναγνωρίσετε την αλήθεια ότι ο Ένοικος, ο Ανώτερος Θείος Εαυτός που βρίσκεται μέσα σας, είναι ένας και ο αυτός σε όλα τα όντα – συνεπώς οφείλετε να αναπτύξετε το πνεύμα της απόλυτης ενότητας των πάντων στο Ένα καθώς και της ισότητας. Κατόπιν αυτού, ο Θεός που είναι πάντοτε παρών μέσα σας, θα εκδηλωθεί και η ανθρώπινη φύση σας θα γίνει Θεϊκή.  
 
Εκείνο, που δίνει ομορφιά στα ομαδικά αθλήματα και παιχνίδια, είναι το πνεύμα ενότητας με το οποίο παίζουν όσοι μετέχουν σ’ αυτά αποφεύγοντας τα συναισθήματα του φθόνου και του μίσους.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο