Radio

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What are the measures of progress in the spiritual path? Bhagawan lovingly guides us today so we are vigilant.

Ideas of superiority and inferiority arise only in a heart corrupted by egoism. If someone argues that they are superior and their path to worship is holier, it is proof that they missed the very core of faith. Spiritual efforts (sadhana) must reveal the unity in all creation. Ask yourself this: When you rise after bhajans or meditation, do you see everyone in a clearer light, as endowed with Divinity? Do you love more, do you talk less, do you serve others more earnestly? These are the signs of success in Sadhana. Your progress must be authenticated by your character and behaviour. Even a boulder will, through the action of sun, rain, heat and cold, disintegrate into mud and become food for a tree. Sadhana must transmute your attitude towards beings and things; else it is a hoax, a waste of your time! Remember, even the hardest of hearts can be softened and Divine will sprout therein – so, do not give up!

– Divine Discourse, Jan 13, 1969

Believe that God resides in all beings. Speak such words as would spread goodness, truth and beauty.
-BABA


Ποια είναι τα μέτρα που εκφράζουν την πρόοδό μας στο πνευματικό μονοπάτι; Ο Μπάγκαβαν μας καθοδηγεί σήμερα με αγάπη ώστε να παραμένουμε άγρυπνοι. 

 Ιδέες για ανωτερότητα και κατωτερότητα μεταξύ των συνανθρώπων μας, γεννιούνται και εκδηλώνονται  μόνο στην καρδιά που την έχει διαφθείρει ο εγωισμός. Αν κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι ανώτερος από τους άλλους και ότι η λατρεία του είναι αγιότερη, τότε με αυτή την στάση του φανερώνει ότι του έχει διαφύγει ο πυρήνας, η ουσία, της πίστης. Ο πνευματικός αγώνας, δηλαδή η πνευματική άσκηση, πρέπει να αποκαλύπτει στον πιστό την αλήθεια ότι τα πάντα στην δημιουργία είναι ενωμένα στο ένα Κάνετε στον εαυτό σας τούτη την ερώτηση: Όταν σηκωνόσαστε μετά την υμνωδία των μπάτζανς ή μετά τον διαλογισμό, βλέπετε τον καθένα λουσμένο σε ένα πιο καθαρό φως, σαν εκείνο με το οποίο μας έχει προικίσει ο Θεός; Αγαπάτε περισσότερο; Μιλάτε λιγότερο; Εξυπηρετείτε τους άλλους με μεγαλύτερη προθυμία και ενθουσιασμό; Αυτά είναι τα σημάδια που φανερώνουν την επιτυχία της πνευματικής άσκησης. Η πρόοδός σας πρέπει να επικυρώνεται από την βελτίωση του χαρακτήρα σας και της συμπεριφοράς σας. Ακόμη και μια άγονη κοτρώνα, με την  ενέργεια του ήλιου, της βροχής, της ζέστης και του κρύου, σιγά-σιγά θρυμματίζεται και γίνεται λάσπη, για να θρέψει κάποιο δέντρο. Η πνευματική άσκηση πρέπει να μεταβάλλει την συμπεριφορά σας απέναντι στα πλάσματα και στα πράγματα του κόσμου. Αλλιώτικα, η πνευματική άσκηση είναι μια φάρσα που μας ξεγελάει – είναι σκέτο χάσιμο χρόνου! Ωστόσο, να  θυμόσαστε ότι και η πιο σκληρή καρδιά μπορεί να μαλακώσει και από μέσα της να βλαστήσει η Θεϊκή Φύση  – συνεπώς, μην τα παρατάτε, μην το βάζετε κάτω!            
 
Να πιστεύετε ότι ο Θεός διαμένει μέσα σε όλα τα όντα. Να μιλάτε με λόγια που σκορπίζουν παντού καλοσύνη, αλήθεια και ομορφιά.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο