Radio

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is true penance? How should we strive for it? Bhagawan lovingly explains to us in His own sweet words today.

The flower of penance (Tapas pushpam) is very dear to God. Penance does not require you to give up your wife and children, go to a forest, and put your head up and feet down - that is not tapas! To practice real tapas, we should abandon bad thoughts from our minds as soon as they occur! The co-ordination of thought, word and deed is tapas. Whatever thoughts sprout in your mind, to utter them as words and to put them in practice as your work is true tapas. It is in this context that scriptures reveal, “Manas Ekam, Vachas Ekam, Karmanyekam Mahatmanam - the person who can coordinate their thoughts with their words and their words with their deeds is indeed a great soul (Mahatma)." Give up bad thoughts from your mind – that is sacrifice! That sacrifice will become yoga (spiritual path). Remember, giving up one's property and one's wife and going to the forest is not yoga!

– Divine Discourse, May 12, 1981.

Offering jewels to God is a narrow-minded idea. Charity is the true ornament for the hand.
-BABA


Τί είναι η άσκηση πνευματικής πειθαρχίας; Πώς πρέπει να την πραγματοποιούμε; Ο Μπάγκαβαν, με αγάπη,  μας το εξηγεί σήμερα με τα γλυκά λόγια Του.
 
Η άσκηση πνευματικής πειθαρχίας είναι ένα λουλούδι που ιδιαίτερα το αγαπά ο Θεός. Αυτή η άσκηση δεν απαιτεί να εγκαταλείψετε την σύζυγό σας και τα παιδιά σας, να πάτε στο δάσος και να σταθείτε εκεί με το κεφάλι ψηλά και τα πόδια κάτω – αυτό δεν είναι άσκηση πνευματικής πειθαρχίας! Για να κάνετε πραγματική πνευματική άσκηση πειθαρχίας, πρέπει να διώχνετε και να βγάζετε από τον νου σας τις κακές σκέψεις ακριβώς την στιγμή που σας παρουσιάζονται! Αυτή η άσκηση σημαίνει απόλυτη εναρμόνιση των καλών σκέψεων με τα λόγια και τις πράξεις σας. Τούτη την έννοια έχουν τα λόγια των ιερών γραφών: «αυτός  που μπορεί να εναρμονίσει τις σκέψεις του με τα λόγια του και τα λόγια του με τις πράξεις του, αυτός είναι στ’ αλήθεια μια μεγάλη ψυχή». Φροντίστε να βγάλετε τις κακές σκέψεις από τον νου σας – αυτό είναι θυσία! Αυτή η θυσία θα γίνει πνευματικό μονοπάτι. Να θυμόσαστε ότι αν ο άνθρωπος εγκαταλείπει την περιουσία του και την σύζυγό του και πηγαίνει στο δάσος, αυτό που κάνει δεν είναι πνευματικός δρόμος!      

 Η προσφορά κοσμημάτων προς τον Θεό είναι ιδέα στενόμυαλη. Η φιλανθρωπία είναι το αληθινό στολίδι για το χέρι του ανθρώπου.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο