Radio

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the best way to start and end a day? Bhagawan lovingly teaches us a sacred and practical prayer today.

Rise everyday as if you are rising from death. Recite the prayer, “Thus am I born. Make me speak soft, sweet words, and make me behave coolly and comfortingly towards all; let me do deeds that shower happiness on all and form ideas in my mind which are beneficial to all. May this day be worthwhile by service to Thee". Pray in this manner sitting on your bed, before you start the day's schedule. Remember this pledge throughout the day. When you retire at night, sit up and examine quickly all the experiences of the day; see whether you have caused pain or displeasure to anyone by any word or deed. Then pray, "I am now ‘dying’ and falling into Your lap. Pardon me for any lapse; take me under Your loving shelter." After all, sleep is a short death and death a long sleep! 

Divine Discourse, Jan 22, 1967

Start the day with Love, Spend the day with Love, End the day with Love – This is the way to God.
-BABA


Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίζουμε και να τελειώνουμε την ημέρα μας; Ο Μπάγκαβαν μας διδάσκει σήμερα με αγάπη πώς να κάνουμε μια πρακτική προσευχή.

 Κάθε μέρα να σηκωνόσαστε από το κρεβάτι σας, σαν να σηκωνόσαστε από τους νεκρούς. Και τότε να απαγγέλλετε τούτη την προσευχή: «Έτσι γεννιέμαι και έρχομαι στη ζωή. Κάνε τα λόγια μου να είναι απαλά και γλυκά, και κάνε να συμπεριφέρομαι προς όλους ατάραχα και  παρηγορητικά. Ας κάνω έργα που να κατακλύζουν  με ευτυχία τους άλλους και ας φέρνω σκέψεις στον νου μου που να ωφελούνε τους πάντες.  Η υπηρεσία που θα προσφέρω σήμερα σε Σένα, ας δώσει αξία σε τούτη την ημέρα μου και ας την κάνει πολύτιμη». Να προσευχόσαστε κατ’ αυτό τον τρόπο, ενώ θα καθόσαστε στο κρεβάτι σας, πριν ακόμη αρχίσετε τις δουλειές σας για σήμερα. Όλη την ημέρα να θυμόσαστε τούτη την προσευχή και τις υποσχέσεις σας. Όταν το βράδυ αποσυρόσαστε, σταθείτε και εξετάστε για λίγο συνοπτικά όλες τις εμπειρίες της μέρας που πέρασε. Δείτε μήπως προκαλέσατε πόνο ή δυσαρέσκεια σε οποιονδήποτε με τα λόγια που είπατε ή με τα έργα που κάνατε. Και στην συνέχεια, κάνετε την προσευχή σας ως εξής: «Τώρα «πεθαίνω», αποσύρομαι από την ζωή, και πέφτω στην αγκαλιά Σου. Συγχώρησέ μου οποιοδήποτε λάθος που έκανα. Δέξου με κάτω από την σκέπη Σου την αγαπημένη». Σε τελευταία ανάλυση, ο ύπνος είναι ένας σύντομος θάνατος και ο θάνατος είναι ένας μακρός, παρατεταμένος, ύπνος! 
 
Να ξεκινάτε την ημέρα σας με αγάπη. Να περνάτε την ημέρα σας με αγάπη. Να τελειώνετε την ημέρα σας με Αγάπη. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στον Θεό.
-ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο