Radio

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


We all may desire for self-realisation. But what is the necessary process to achieve it? Bhagawan explains to us today.

One may desire something good. That is due to the inner prompting, the Iccha shakti, but one cannot fulfill that desire, unless one proceeds according to a plan which can guarantee success. The desire has to be developed into a deed. This requires Kriya shakti or the power of action. Above all, realisation depends on Jnana shakti or the force and clarity of wisdom, the self-confidence that flows from the mastery of the situation. This is a gift of grace from God, God installed in the heart. Whatever one plans and executes must be sublimated as an offering to God. Or else it will degenerate into barren gymnastics. God is Omnipresent. No one can deny God or ignore Him. When one denies God, one denies oneself. You must foster faith in God and know that He exists in all. That faith will plant in you, humility, courage and reverence.

- Divine Discourse, Feb 8, 1987.

Just as the end of culture is progress, the end of knowledge is love, and the end of wisdom is freedom.
-BABA


Όλοι μπορεί να επιθυμούμε την αυτο-πραγμάτωση. Όμως, ποια είναι η αναγκαία διαδικασία που οδηγεί στην επίτευξή της; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

 Κάποιος άνθρωπος μπορεί να επιθυμεί κάτι καλό. Αυτό οφείλεται στην εσωτερική φωνή που του το υπαγορεύει. Ωστόσο, ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτή την επιθυμία του, εκτός και αν προχωρεί βάσει σχεδίου που εγγυάται την επιτυχία. Η επιθυμία πρέπει να αναπτυχθεί και να φτάσει στο σημείο να γίνει πράξη. Αυτό προϋποθέτει ότι υπάρχει στον άνθρωπο διαθέσιμη δύναμη για δράση. Πάνω από όλα, η πραγματοποίηση της επιθυμίας εξαρτάται από την δύναμη και την σαφήνεια της ανώτερης γνώσης που διαθέτει ο άνθρωπος, δηλαδή από την αυτοπεποίθησή του που βασίζεται στην πίστη του για κυριαρχία πάνω στα πράγματα. Αυτό είναι δώρο της Θείας Χάρης, δηλαδή του Θεού, που βρίσκεται θρονιασμένος στην καρδιά του ανθρώπου. Οτιδήποτε κάποιος σχεδιάζει και εκτελεί, πρέπει να το έχει εξιδανικεύσει κάνοντάς το ιερή προσφορά στον Θεό. Διαφορετικά, το έργο θα εκφυλιστεί σε στείρα γυμναστική. Ο Θεός είναι πανταχού παρών. Κανείς δεν μπορεί να Τον αρνηθεί ή να Τον αγνοήσει. Όταν κάποιος αρνείται τον Θεό, αρνείται τον εαυτό του. Πρέπει να αναπτύξετε την αγάπη σας προς τον Θεό και να αποκτήσετε την γνώση ότι ο Θεός υπάρχει μέσα σε όλους. Τούτη η πίστη θα στεριώσει μέσα σας την ταπεινότητα, το θάρρος και τον σεβασμό.          

 Ακριβώς όπως σκοπός της καλλιέργειας είναι η ανάπτυξη και η πρόοδος, έτσι και σκοπός της γνώσης είναι η αγάπη και της σοφίας η ελευθερία.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο