Radio

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Why should we be wary of ego especially during our spiritual practices? Bhagawan lovingly presents to us a clear point of view today.

The study of texts might remove some wrong notions and induce some right resolutions. But it cannot confer the vision of Reality. Meditation is key to the Atmic treasure which is your real wealth. Your ego always obstructs, even when you meditate. When Sister Nivedita asked for advice from Swami Vivekananda on how to gain one-pointedness during meditation, he said, "Do not allow Margaret Noble to come between you and God!" Margaret Noble was herself. Nivedita means ‘offering’. So Swami Vivekananda advised, "Offer yourself fully to God." This total offering cannot emerge from scholarship. The scholar is polluted by ego; he delights in tabulating pros and cons, raises doubts, disturbs faith and mixes secular and worldly matters with spiritual. Many worship God for worldly gains. Prayers to God must be for spiritual progress. Therefore, cultivate virtues without delay and be free from evil habits, thoughts, words and deeds. Grow in love. This is the way to Ananda (bliss).

Remove the roots of the weed of egoism from the field of your heart – that is enough Sadhana.

-BABA


Γιατί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με το εγώ μας, ειδικά κατά τον χρόνο της πνευματικής μας άσκησης; Ο Μπάγκαβαν μας παρουσιάζει σήμερα με αγάπη μια σαφή άποψη γι αυτό το ζήτημα.



Η μελέτη των κειμένων θα μπορούσε να εξαλείψει κάποιες λανθασμένες ιδέες και αντιλήψεις και να εμπνεύσει τον άνθρωπο για να πάρει ορισμένες ορθές αποφάσεις. Όμως, αυτή η μελέτη και η γνώση δεν μπορεί να μας φέρει στο όραμα της  Θείας Πραγματικότητας, δηλαδή στην γνώση του ίδιου του Θεού. Ο διαλογισμός είναι το κλειδί για τον θησαυρό, που λέγεται Ανώτερος Εαυτός, και είναι ο αληθινός πλούτος σας. Το εγώ σας είναι ένα μόνιμο εμπόδιο, ακόμη και τότε που διαλογιζόσαστε. Όταν η Αδελφή Νιβεντίτα ρώτησε τον Σουάμι Βιβεκανάντα πώς να επιτύχει κατά τον διαλογισμό της την απόλυτη συγκέντρωση του νου, αυτός της είπε: «μην επιτρέψεις στην Μάργκαρετ Νόμπλ να παρεμβληθεί ανάμεσα σε σένα και τον Θεό». Η Μάργκαρετ Νομπλ ήταν η ίδια που ρωτούσε, δηλαδή η Νιβεντίτα. Αλλά Νιβεντίτα  σημαίνει «προσφορά». Και έτσι, ο Σουάμι Βιβεκανάντα της έδινε τη συμβουλή: «Πρόσφερε τον εαυτό σου στον Θεό ολοκληρωτικά και απόλυτα». Αυτά σημαίνουν ότι η πλήρης και ολοκληρωτική προσφορά στον Θεό δεν μπορεί να γίνει με βάση την κοσμική μόρφωση και την πολυμάθεια. Ο πολυμαθής μορφωμένος άνθρωπος είναι μολυσμένος από το εγώ του. Χαίρεται να ταξινομεί τα υπέρ και τα κατά, να δημιουργεί αμφιβολίες, να κλονίζει την πίστη, και να ανακατεύει τα υλικά ζητήματα του κόσμου με τα πνευματικά. Πολλοί είναι εκείνοι που λατρεύουν τον Θεό έχοντας ως σκοπό τους το υλικό κέρδος. Οι προσευχές προς τον Θεό πρέπει να γίνονται για χάρη της πνευματικής προόδου. Συνεπώς, φροντίστε χωρίς καθυστέρηση να επιδοθείτε στην καλλιέργεια της αρετής, και να ελευθερωθείτε από τις κακές σας συνήθειες, τις κακές σκέψεις σας, τα κακά λόγια και τα κακά έργα σας. Αναπτύξετε την αγάπη σας. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ευδαιμονία.         

 Ξεριζώστε το ζιζάνιο του εγωισμού από το χωράφι της καρδιάς σας – αυτό αποτελεί μια ικανοποιητική πνευματική άσκηση.

-ΒΑΒΑ 
Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο