Radio

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What are the true worthy offerings we can make at the altar of God? Bhagavan lovingly explains to us today

The third flower that God loves the most is the flower of compassion (daya) towards all living creatures. Live in amity with everyone, but do not have too much connection with people. The fourth special and significant flower that God dearly loves is that of forbearance (Kshama). The Pandavas suffered a lot at the hands of the Kauravas. But never did Dharmaraja lose forbearance. It was the virtue of forbearance that always won for Pandavas the protection of Krishna and made them an ideal to the rest of the world. God loves the offering of ever-blooming flowers of nonviolence, sense-control, compassion and forbearance (ahimsa, indriyanigraha, daya and kshama). God will be pleased with you and confer boons on you only when you offer Him the ‘flowers’ which are dear to Him. No benefit accrues from offering flowers, which fade and decay everyday. 

- Divine Discourse, Aug 22, 2000

A real human being always shines with the qualities of calmness, forbearance and compassion.
-BABA


Ποιες είναι οι αληθινές προσφορές που αξίζουν και μπορούμε να τις προσφέρουμε  στον βωμό του Θεού; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Το τρίτο λουλούδι, που επιθυμεί ο Θεός πάρα πολύ, είναι το λουλούδι της συμπόνιας προς όλα τα πλάσματα που έχουν ζωή. Να ζείτε έχοντας φιλική σχέση προς τον καθένα, αλλά να μην διατηρείτε πολύ στενό σύνδεσμο με τους ανθρώπους. Το τέταρτο ειδικό και σπουδαίο λουλούδι, που ο Θεός ιδιαίτερα αγαπά, είναι το λουλούδι της ανεκτικότητας. Οι Πάνταβας υπόφεραν πολύ στα χέρια των Καουράβας. Ωστόσο, ποτέ ο Νταρμαράτζα δεν έχασε την ανεκτικότητά του. Η αρετή της ανεκτικότητας ήταν εκείνη που πάντα κέρδιζε για τους Πάναταβας την προστασία του Κρίσνα, και τους ανάδειξε σε ιδανικό παράδειγμα για τον υπόλοιπο  κόσμο. Ο Θεός αγαπά την προσφορά λουλουδιών που μένουν πάντοτε ανθισμένα. Πρόκειται για τα λουλούδια της μη-βίας, του ελέγχου των αισθήσεων, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας. Ο Θεός θα είναι ευχαριστημένος μαζί σας και θα σας απονείμει δώρα, μόνο όταν Του προσφέρετε τα «λουλούδια» που αγαπά. Δεν ωφελεί σε τίποτε η προσφορά λουλουδιών που μαραίνονται, ξεραίνονται και σαπίζουν - κάτι που γίνεται καθημερινά.    

 Το αληθινό ανθρώπινο πλάσμα ακτινοβολεί πάντοτε με τις αρετές της γαλήνης, της ανεκτικότητας και της συμπόνιας.
-ΒΑΒΑ





Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο