Radio

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the litmus test of a true devotee? What is its reward? Bhagawan endearingly explains to us today.

A pure devotee is one who possesses the quality of Udasina, being indifferent to external happening. The other quality a devotee must have is being free from egoism and possessiveness. And one should also get rid of the idea of doership and ownership and surrender everything to God. Krishna has declared in the Gita that such a devotee is dear to Him. Such a devotee naturally develops detachment towards all worldly concerns and is indifferent to the happenings in the phenomenal world. He is indifferent to praise or blame, pleasure or pain. Another quality you must have is giving up attachment to the fruits of one's actions. Everything belongs to the Divine. Hence, engage yourself in worthy acts and experience God. Everyone in the divine mission, unaffected by success or failure, joy or sorrow, will receive God's grace abundantly.

- Divine Discourse, Oct 3, 1996.

The tongue should be engaged only in speaking the truth, in speaking sweetly and in consuming what is pleasant and wholesome for the body,
-BABA


Ποια είναι η αποφασιστική δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται ο αληθινός αφοσιωμένος πιστός; Και ποια είναι η ανταμοιβή του; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί στοργικά σήμερα.
 
Γνήσιος πιστός είναι εκείνος που διαθέτει την αρετή της αταραξίας, δηλαδή την ιδιότητα της αδιαφορίας απέναντι στα εξωτερικά γεγονότα. Η άλλη αρετή, την οποία πρέπει να διαθέτει ο πιστός, είναι η απαλλαγή του από τον εγωισμό και την κτητικότητα. Και επίσης, πρέπει να είναι απαλλαγμένος από την ιδέα ότι αυτός δρα και ότι αυτός έχει στην κατοχή του τα πράγματα ως κύριός τους. Επίσης, οφείλει να παραδίνει τα πάντα στον Θεό. Ο Κρίσνα δηλώνει στην Γκίτα ότι αγαπά τον πιστό, ο οποίος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ένας τέτοιος πιστός  είναι απαλλαγμένος κατά φυσικό τρόπο από την προσκόλληση σε οποιοδήποτε κοσμικό ενδιαφέρον και παραμένει αδιάφορος απέναντι σε όσα συμβαίνουν στον φαινομενικό κόσμο. Παραμένει αδιάφορος απέναντι στον έπαινο ή στην κατάκριση, στην ευχαρίστηση ή  στον πόνο. Μια άλλη ιδιότητα, που πρέπει να έχετε, είναι η απαλλαγή σας από την προσκόλληση στους καρπούς των πράξεών σας. Τα πάντα ανήκουν στον Θεό. Συνεπώς, ασχοληθείτε με έργα που έχουν αξία και έτσι βιώσετε μέσα σας τον Θεό. Ο καθένας σας, παραμένοντας στην θεϊκή του αποστολή και όντας ανεπηρέαστος από την επιτυχία ή την αποτυχία, από την χαρά ή την λύπη, θα αξιωθεί να δεχθεί σε αφθονία την Χάρη του Θεού.
 
Η γλώσσα πρέπει να έχει ως έργο της μόνο να λέει την αλήθεια, να μιλάει γλυκά και να δέχεται ως τροφή ό,τι είναι θρεπτικό για το σώμα.
-ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο