Radio

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is our real purpose in life? What should we do stay on the track and why? Bhagawan lovingly reminds us today.

Since times immemorial, you have an eternal, infinite and unbroken link to the Atma (Self). Bhagavatam declares, "It is natural for every living creature to go back to the source from where it came." You emerged from the Divine (Atma) and you must merge in the Divine. Till the goal is reached, do not treat lightly the sacred journey of life. Ask yourself, where did you come from? Not from your mother! Your mother gifted the body, but the Soul came from the Lord. You are not the body nor the senses nor the mind. You are the Atma alone. Each of you is a child of immortality. That being the case, why are you seeking this anrutha (untruth)? What is the way to immortality? Removal of immorality is the only way to immortality. Bad traits and evil qualities like attachment, hatred and envy, make you distant from God. Get rid of them, God becomes nearer and dearer to you.

- Divine Discourse, Oct 3, 1996.

You worship with faith and you experience Grace. Faith results in Grace, without your being aware of it.
-BABA


Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός μας στη ζωή; Τί  πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσουμε σωστά την πορεία μας και γιατί; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Από αμνημονεύτων χρόνων, διατηρείτε με τον Ανώτερο Εαυτό ένα σύνδεσμο που είναι παντοτινός, απείρως μεγάλος και αδιάσπαστος. Στην ιερή Μπαγκαβάτα αναφέρεται ότι: «Είναι φυσικό για κάθε πλάσμα, που έχει ζωή, να επιστρέψει στην πηγή από την οποία προήλθε». Εσείς προήλθατε από τον Θεό, δηλαδή από τον Ανώτερο Εαυτό, και οφείλετε να επανέλθετε σ’ Αυτόν και να συγχωνευθείτε μαζί Του. Ως ότου φτάσετε σ’ αυτόν τον μεγάλο προορισμό, μην παίρνετε επιπόλαια το ιερό ταξίδι σας στη ζωή. Ρωτείστε τον εαυτό σας: από  πού ήλθατε; Ασφαλώς δεν ήλθατε από την  μητέρα σας! Η μητέρα σας δώρισε το σώμα, αλλά η Ψυχή σας ήλθε από τον Κύριο. Δεν είσαστε ούτε το σώμα, ούτε οι αισθήσεις, ούτε ο νους. Είσαστε μόνο ο Ανώτερος Εαυτός. Ο καθένας σας είναι παιδί της αθανασίας. Αφού αυτή είναι η αλήθεια, τότε γιατί εσείς ψάχνετε για την αναλήθεια; Ποιος είναι ο δρόμος που οδηγεί στην αθανασία; Ο μόνος δρόμος, για να φτάσετε στην αθανασία, είναι να εγκαταλείψετε ό,τι αντιστρατεύεται τον ηθικό νόμο. Τα κακά χαρακτηριστικά  γνωρίσματα και οι κακές ιδιότητες, όπως είναι η προσκόλληση, το μίσος και η ζήλια, σας απομακρύνουν από τον Θεό. Απαλλαχτείτε, λοιπόν, από αυτές τις κακίες και τότε θα διαπιστώσετε ότι ο Θεός θα βρίσκεται όλο και πιο κοντά σας και θα σας συνδέει όλο και πιο μεγάλη αγάπη μαζί Του..     
 
Λατρεύετε τον Θεό έχοντας πίστη προς Αυτόν και έτσι βιώνετε την Χάρη Του. Η πίστη οδηγεί στην Θεία Χάρη, χωρίς να το αντιλαμβανόσαστε.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο