Radio

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we find peace and joy where we live? Bhagawan lovingly gives us the sacred path today.

All the five elements have been created by the will of the Supreme. They must be used with reverential care and vigilant discrimination. Reckless use of any of them will only rebound on you with tremendous harm. Nature outside must be handled with discretion, caution and awe. It is the same with our inner ‘nature’ and internal instruments too! Of these, two are capable of vast harm - the tongue and one’s lust. Since lust is aroused and inflamed by the food consumed and the drink taken in, the tongue needs greater attention. While your eye, ear and nose have single uses, the tongue makes itself available for two purposes: to judge taste and to utter word - symbols of communication. You must control the tongue with double care, since it can harm you in two ways. Sage Patanjali, the author of Yoga Sutras has declared that when tongue is conquered, victory is yours!

- Divine Discourse, Nov 23, 1968

Engage your tongue only to speak the truth, to speak sweetly and to consume what is pleasant and wholesome to your body.
-BABA


Πώς μπορούμε να βρούμε ειρήνη και χαρά στον τόπο όπου ζούμε; Ο Μπάγκαβαν μας δείχνει σήμερα με αγάπη το ιερό μονοπάτι, που θα μας οδηγήσει σε τούτο το κατόρθωμα.

 Και τα πέντε στοιχεία της φύσης δημιουργήθηκαν από το θέλημα του Υπέρτατου Όντος, δηλαδή του Θεού. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με σεβασμό, με ιδιαίτερη φροντίδα και με άγρυπνη διάκριση. Απερίσκεπτη χρήση οποιουδήποτε από τα στοιχεία αυτά θα προκαλέσει σε βάρος σας φοβερό κακό. Την φύση που μας περιβάλλει πρέπει να την μεταχειριζόμαστε με σύνεση, με προσοχή και με ιερό φόβο. Το ίδιο ισχύει και για την εσωτερική «φύση» μας, δηλαδή για τα  εσωτερικά όργανά μας! Δυο από αυτά μπορούν να μας προκαλέσουν τεράστιο κακό – πρόκειται για την γλώσσα και για τα όργανα του σαρκικού πόθου του ανθρώπου. Επειδή ο σαρκικός πόθος διεγείρεται και εξάπτεται από την τροφή που τρώγει ο άνθρωπος και από το ποτό που πίνει, η γλώσσα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή! Ενώ τα μάτια, τα αυτιά και η μύτη έχουν μια μόνο χρήση, η γλώσσα προσφέρεται για δυο χρήσεις: για να δοκιμάζει την γεύση και για να προφέρει τις λέξεις – τις λέξεις που είναι σύμβολα για την επικοινωνία. Οφείλετε να ελέγχετε την γλώσσα σας με διπλάσια προσοχή και φροντίδα, αφού μπορεί να σας κάνει κακό κατά δυο τρόπους. Ο Σοφός Πατάντζαλι, ο συγγραφέας του έργου με τον τίτλο Γιόγκα Σούτρας, έχει πει ότι όταν υποτάξετε την γλώσσα σας, τότε η νίκη θα είναι δική σας!


Να χρησιμοποιείτε την γλώσσα σας μόνο για να λέτε την αλήθεια, να μιλάτε γλυκά και να αναλώνετε ό,τι είναι ευχάριστο και θρεπτικό για το σώμα σας.
 -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο