Radio

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the connection between virtue and righteousness, and the Lord? Bhagawan lovingly reminds and explains to us today.

Dharma (Righteousness) is the code of conduct that will promote the ideals of each stage of a per­son: student, householder, earner, master, servant, spiritual aspirant, ascetic (sanyasi), etc. When the code is distorted and mankind undermines its earthly career, forgetting the high purpose for which one has come, the Lord incarnates and leads people along the correct path. Lord Rama was one such incarnation. He truly is the Embodiment of Virtue (Dharma-swarupam) shrouded in an illusory human form; He stuck to dharma in daily practice, even from His infancy. He is the personification of dharma. There is no trace of vice (a-dharma) in Him. His Divine Nature is revealed in His calm temperament and feeling of love and affection. Meditate on Him and you are filled with love for all beings; dwell on His story and you find all the agitations of your minds quietening in perfect calm.

- Divine Discourse, Apr 1, 1963

To the person who has completely surrendered, every experience in life (good or bad) is a gift from God.
-BABA  


Πώς συνδέονται η αρετή, η Θεία δικαιοσύνη και ο Κύριος; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει και μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.
 
Ντάρμα (Θεία δικαιοσύνη, ενάρετη συμπεριφορά) είναι ο κώδικας της ιδανικής συμπεριφοράς σε κάθε στάδιο της ζωής του ανθρώπου : του σπουδαστή, του αρχηγού του νοικοκυριού, του μισθωτού, του αφεντικού, του υπηρέτη, του πνευματικού αναζητητή, του ασκητή κλπ. Όταν ο κώδικας αυτός παραμορφώνεται και η ανθρωπότητα υπονομεύει την πορεία της, λησμονώντας τον ανώτερο σκοπό για τον οποίο έρχεται στον κόσμο ο άνθρωπος, τότε ο Κύριος ενσαρκώνεται και καθοδηγεί τους ανθρώπους στο σωστό δρόμο. Ο Ράμα είναι μια τέτοια Θεία ενσάρκωση. Είναι στ’ αλήθεια η ενσάρκωση της Αρετής, που παραπλανητικά έχει πάρει ανθρώπινη μορφή. Ήταν απόλυτα προσηλωμένος στην καθημερινή εφαρμογή της αρετής, ακόμη και από την νηπιακή Του ηλικία. Είναι η προσωποποίηση του Ντάρμα. Στον Ράμα δεν υπάρχει ούτε ίχνος ατέλειας. Η Θεία Φύση Του φαίνεται από τον ήπιο χαρακτήρα Του και από την αίσθηση της αγάπης και της στοργής Του. Να διαλογιζόσαστε στον Ράμα και τότε θα πλημμυρίζετε από αγάπη για όλα τα όντα. Να έχετε διαρκώς την σκέψη σας στην ιστορία του Ράμα και έτσι θα διαπιστώσετε ότι όλες οι ανησυχίες που σας ταράζουν θα σιγήσουν μέσα σε απόλυτη γαλήνη.    
 
Για τον άνθρωπο που έχει παραδοθεί πλήρως στον Θεό, κάθε εμπειρία που του συμβαίνει στη ζωή (καλή ή κακή εμπειρία) είναι δώρο που το προσφέρει ο Θεός.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο