Radio

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Who robs us of our happiness and how do they do it stealthily? Bhagawan explains to us lovingly so we may live happily.

Illusion haunts people as desire (trishna or kama). Prompted by desire, you run after sweet sounds that satisfy the ear, and smooth and soft things that yield pleasure to your skin! You pursue the forms of beauty that appeal to the eye to satisfy the fire in you, crave for food and drink that are tasty to appease the water element in you, and enjoy the perfume and pleasant smells to please the inner urge of the Earth element! The malignant designs of desire rob you of lasting happiness. The insufferable heat of the Sun is controlled and reduced by your body to maintain a congenial temperature of 98.4 degrees. So also, you must keep the destructive forces of your elemental passions born out of the clamour of sound, touch, form, taste, and smell (shabda, sparsha, rupa, rasa, gandha) rigorously in check and bring it down to tolerable levels. Then you can lead a healthy and happy life.

- Divine Discourse, Feb 19, 1964.

Let the waves of memory, the storms of desire, and the fire of emotions pass through without affecting your equanimity.
-BABA


Ποιος μας αποστερεί από την ευτυχία μας και πώς μας το κάνει  αυτό στα κλεφτά; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί με αγάπη, για να μπορέσουμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι.  

 Η ψευδαίσθηση κατατρέχει τον άνθρωπο ως επιθυμία. Και εσείς, παρακινημένοι από την επιθυμία, τρέχετε πίσω από τους γλυκούς ήχους που ικανοποιούν το αυτί σας και πίσω από τα ομαλά και τρυφερά πράγματα που παρέχουν στο δέρμα σας ευχαρίστηση! Αναζητείτε τις ωραίες μορφές που γοητεύουν τα μάτια προκειμένου να ικανοποιήσετε την φωτιά που έχετε μέσα σας. Λαχταράτε την τροφή και το ποτό που είναι γευστικά για να κατευνάσετε το υγρό στοιχείο του νερού που έχετε μέσα σας. Και χρησιμοποιείτε αρώματα και ευάρεστες οσμές, για να ευχαριστήσετε την εσωτερική σας παρόρμηση που οφείλεται στο συστατικό σας στοιχείο της Γης! Τα κακοήθη σχέδια της επιθυμίας, σας κλέβουν την παντοτινή ευτυχία. Η ανυπόφορη θερμότητα του Ήλιου ελέγχεται από το σώμα σας και μειώνεται ώστε να  διατηρείται σ’ αυτό ευχάριστη στους 98.4 βαθμούς (Φαρενάιτ). Έτσι και εσείς οφείλετε να κρατάτε υπό αυστηρό έλεγχο και να περιορίζετε σε ανεκτά επίπεδα τις καταστροφικές δυνάμεις των στοιχειακών σας παθών που γεννιούνται από τις απαιτήσεις των αισθήσεων της ακοής, της αφής, της όρασης, της γεύσης και της όσφρησης. Όταν το καταφέρετε, θα μπορείτε να ζείτε μια ευτυχισμένη ζωή.

 Τα κύματα της ανάμνησης, οι καταιγίδες της επιθυμίας, και η φλόγα των παθών, ας έλθουν και ας περάσουν χωρίς να επηρεάσουν την αταραξία σας.

-ΒΑΒΑ 

 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο