Radio

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



How do we cleanse this mind so as to make it an effective instrument in our spiritual quest? Bhagawan reminds us today with memorable examples.

Like a brass vessel that must be scrubbed with tamarind, washed and dried to shine like new, your mind also must be treated with goodness and service, repetition of the Lord’s name, execution of beneficial deeds, and contemplation of the well-being of all. The Sun is up here in the sky, every day. It is the passing clouds that sometimes hide it from your vision. Similarly, the sensory world is the cloud that hides the Divine Soul (Atma) who is ever shining in the firmament of your heart. The same mind that gathers the clouds can also disperse them in an instance! For, it is the wind that collects them from all the quarters and renders the sky dark. And in the next moment, they change the direction and send them in a scurry to wherever they came from! So too, your mind is all powerful. Train it to disperse the clouds of illusion, not gather them.

- Divine Discourse, Apr 12, 1959.

Keep the name of the Lord always radiant on your tongue and mind; it will keep the antics of the mind under control.
-BABA


Πώς καθαρίζουμε τον νου μας ώστε να τον κάνουμε αποτελεσματικό όργανο στην πνευματική μας αναζήτηση; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αξιοσημείωτα παραδείγματα
 
Το μπρούτζινο δοχείο πρέπει να τρίβεται με ειδικό στιλβωτικό, να πλένεται και να στεγνώνεται ώστε έτσι να λάμπει και να δείχνει καινούργιο. Κατά παρόμοιο τρόπο, πρέπει να μεριμνάτε και για τον νου σας: να τον φροντίζετε με καλοσύνη και αφοσίωση, με επανάληψη του Ονόματος του Κυρίου, κάνοντας έργα ωφέλιμα, και διαλογιζόμενοι για την ευημερία όλου του κόσμου. Ο Ήλιος είναι εδώ ψηλά στον ουρανό, κάθε μέρα. Κάποτε, βέβαια, τον κρύβουν από τα μάτια σας τα σύννεφα που περνούν. Όμως Αυτός είναι εκεί. Κατά παρόμοιο τρόπο, ο υλικός κόσμος των αισθήσεων είναι το σύννεφο που κρύβει τον Θείο Ανώτερο Εαυτό, το Άτμα, που λάμπει πάντοτε στο στερέωμα της καρδιάς σας. Ο ίδιος ο νους που μαζεύει τα σύννεφα μπορεί και να τα σκορπίσει μέσα σε μια στιγμή! Στη φύση, ο άνεμος είναι εκείνος που μαζεύει τα σύννεφα από παντού και φέρνει στον ουρανό την σκοτεινιά. Και την επόμενη στιγμή, ο ίδιος αλλάζει κατεύθυνση στην πορεία και στέλνει τα σύννεφα γοργά εκεί από όπου ήλθαν!  Σαν τον άνεμο, έτσι και ο νους σας είναι παντοδύναμος. Μάθετέ τον να σκορπίζει τα σύννεφα της ψευδαίσθησης, και να μην τα μαζεύει.
 
Να έχετε το Όνομα του Κυρίου πάντα ακτινοβόλο στη γλώσσα σας και στον νου σας. Θα τηρεί υπό έλεγχο τις αστειότητες του νου.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο