Radio

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the secret to liberation? What is the easiest path to attain it? Bhagawan lovingly explains to us today.
What is it that people should acquire today? It is the broadening of the heart so that it may be filled with all-embracing love. Only then the sense of spiritual oneness of all mankind can be experienced. Out of that sense of unity will be born the love for God. This love will generate pure bliss in the heart that is boundless, indescribable and everlasting. For all forms of bliss, love is the source. A heart without love is like a barren land. Foster love in your hearts and redeem your lives. Whatever be your scholarship or wealth, they are valueless without love. Without devotion all other accomplishments are of no avail for realising God. People aspire for liberation. True liberation is freedom from desires. Today one cannot go to forests for penance or engage themselves in meditation and other spiritual exercises. The easiest spiritual path is dedicating all actions to God.
- Divine Discourse, Dec 25, 1994.
A heart without love is like a barren land. Foster love in your hearts and redeem your lives.
                                                                                -BABA


Ποιο είναι το μυστικό για να πετύχουμε την απελευθέρωση; Ποιο είναι το πιο εύκολο μονοπάτι που οδηγεί σ’ αυτήν; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

 Τί είναι αυτό που οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν σήμερα; Πρέπει να μπορέσουν να διευρύνουν την καρδιά τους ώστε να μπορέσει να γεμίσει με αγάπη – με αγάπη που όλα τα αγκαλιάζει. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βιώσουμε την αίσθηση της πνευματικής ενότητας των πάντων στο ένα. Από αυτή την αίσθηση της ενότητας θα γεννηθεί η αγάπη για τον Θεό. Από τούτη την αγάπη θα προκύψει η αγνή ευδαιμονία στην καρδιά που είναι απεριόριστη, ανείπωτη και παντοτινή. Η αγάπη είναι η πηγή της ευδαιμονίας όλων των μορφών. Η καρδιά που δεν έχει αγάπη είναι σαν την έρημη γη. Καλλιεργήσετε την αγάπη στην καρδιά σας και με τον τρόπο αυτό σώσετε την ζωή σας. Όποια και αν είναι η μόρφωσή σας ή τα πλούτη σας, όλα αυτά χωρίς την αγάπη δεν έχουν καμιά αξία. Χωρίς αφοσίωση, όλες οι άλλες επιτεύξεις δεν ωφελούν διόλου για την συνειδητοποίηση του Θεού. Οι άνθρωποι επιζητούν ένθερμα την απελευθέρωση. Η αληθινή απελευθέρωση είναι η ελευθερία από τις επιθυμίες. Σήμερα ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάει στα δάση για άσκηση πνευματικής πειθαρχίας ή να ασχοληθεί με τον διαλογισμό και με άλλες πνευματικές ασκήσεις. Το ευκολότερο πνευματικό μονοπάτι είναι να αφιερώνει ο άνθρωπος όλες τις πράξεις του στον Θεό.        
 
Μια καρδιά χωρίς αγάπη μοιάζει με έρημη γη. Καλλιεργείστε στην καρδιά σας την αγάπη και έτσι σώσετε την ζωή σας.
                                         -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο