Radio

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


         Σκέψη της ημέρας

Where is God? What is blocking our darshan of God, every day? Bhagawan lovingly reminds us and explains what we must do to receive His grace.
Like a lighted lamp, God’s grace spreads all around on everyone who approaches Him and loves to be near Him; but if you interpose a shade which shuts out the light from you, you only have yourself to blame if grace does not shine. Open the doors of your heart, so that Sun may shine through, disinfect the vices therein and illumine its corners. You must initiate that little effort, at least. The Sun will not open your doors and enter. To get the correct programme and enjoy, you must switch on and tune the receiver. That effort cannot be dispensed with. Believe, Strive, Succeed - this is the essence of the scriptures. God is immanent in the Universe. He is the core of every being, as butter is in every drop of the milk. You can see Him, provided you curdle this Universe with viveka (discrimination), churn it with vairagya (detachment) and collect it with sraddha (earnestness). 
- Divine Discourse, Mar 23, 1966.

Just as fire is needed till rice is cooked, so also spiritual practices are needed till you realize your innate divinity.
-BABA


Πού βρίσκεται ο Θεός; Τί είναι αυτό που μας εμποδίζει να βλέπουμε την παρουσία Του καθημερινά; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει με αγάπη και εξηγεί τί πρέπει να κάνουμε προκειμένου να δεχθούμε την Χάρη του 


Η Χάρη του Θεού, σαν μια αναμμένη λυχνία,  ακτινοβολεί ολόγυρα και ανακλά το φως στον καθένα που πλησιάζει τον Θεό και επιθυμεί βαθιά να βρίσκεται κοντά Του. Αλλά, αν εσείς παρεμβάλλετε μια σκιά που δεν σας επιτρέπει να δεχτείτε το φως, μόνο τον εαυτό σας μπορείτε να κατηγορείτε που η Χάρη του Θεού δεν λάμπει και για εσάς. Ανοίξτε τις πόρτες της καρδιάς σας, ώστε ο Ήλιος να μπορέσει να λάμψει μέσα σας, να σας απολυμάνει από τις κακίες που βρίσκονται εκεί και να φωτίσει τις εσωτερικές σας γωνιές. Οφείλετε να ξεκινήσετε κάνοντας τουλάχιστο αυτή την προσπάθεια. Ο Ήλιος δεν θα ανοίξει ο ίδιος τις πόρτες σας για να μπει. Για να επιλέξετε το σωστό ραδιοφωνικό πρόγραμμα και να το ευχαριστηθείτε, πρέπει να ανοίξετε τον δέκτη σας και να κάνετε την σωστή επιλογή. Δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτή την προσπάθεια. Να Πιστέψετε, να Αγωνιστείτε και να Πετύχετε – αυτή είναι η ουσία των διδασκαλιών που περιέχονται στις γραφές. Ο Θεός είναι πανταχού παρών μέσα στο Σύμπαν. Είναι η καρδιά, ο πυρήνας, κάθε πλάσματος όπως το βούτυρο που βρίσκεται μέσα σε κάθε σταγόνα από γάλα. Μπορείτε να Τον δείτε, με τον όρο ότι, όπως στην εξαγωγή του βουτύρου, θα αναταράξετε τούτο το Σύμπαν εφαρμόζοντας την διάκρισή σας, ότι θα το κάνετε να αφρίσει με την απαλλαγή σας από την προσκόλληση, και ότι θα συγκεντρώσετε το βούτυρο εφαρμόζοντας την ειλικρίνειά σας.     


Ακριβώς όπως η φωτιά χρειάζεται ως ότου το ρύζι μαγειρευτεί, έτσι και οι πνευματικές ασκήσεις χρειάζονται ως ότου συνειδητοποιήσετε την έμφυτη Θεία φύση σας.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο