Radio

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



On the most auspicious 91st day of advent of our dear Lord, what is the message we must take to heart? Bhagawan, Our loving God, explains crisply what He wants from us today.

Embodiments of Divine Love! Everyone aspires for happiness and wants to avoid sorrow. But in this world, truth and untruth, righteousness and unrighteousness, justice and injustice pass and change with time. One should have faith in the ultimate principle out of which both good and evil arise. Everyday one experiences happiness and sorrow, welcomes affections and aversions and invites worries and misery. How can one be at peace under these conditions? The true man is one who believes in equanimity - in the same way as one welcomes happiness, one should be able to welcome sorrows also. You should trust the Divine and experience His love in your hearts. If you want to be respected by everyone, you should respect everyone. Whether rich or poor, noble or ignoble, everyone has self-respect. One should put in effort to safeguard one’s self-respect. One who has true self-respect respects all. There is nothing new that I can tell you today. Everyone should attain bliss and conquer sorrow; develop true love and experience Divinity. This is My principal message to you today.

- Divine Discourse, Nov 23, 2001

Cultivate your heart to raise a harvest of Truth, Righteousness, Peace and Love.
                                                        -BABA


Κατά την εξαιρετικά ευοίωνη 91η ημέρα έλευσης του αγαπημένου μας Κυρίου, ποιο είναι το μήνυμα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη; Ο Μπάγκαβαν, ο αγαπημένος Θεός μας, μας εξηγεί με σαφήνεια τί θέλει από εμάς σήμερα

 Ενσαρκώσεις της Θεϊκής Αγάπης! Κάθε άνθρωπος επιθυμεί βαθύτατα την ευτυχία και θέλει να αποφύγει την θλίψη και την δυστυχία. Αλλά σε τούτον τον κόσμο, η αλήθεια και η αναλήθεια, η ηθική και η αχρειότητα, η δικαιοσύνη και η αδικία, περνούν και μεταβάλλονται με τον χρόνο. Ο άνθρωπος πρέπει να έχει πίστη στην τελική και θεμελιώδη Αρχή από την οποία προκύπτουν τόσο το καλό όσο και το κακό. Ο άνθρωπος καθημερινά βιώνει την ευτυχία και την δυστυχία, καλωσορίζει συμπάθειες και αντιπάθειες και προσελκύει ανησυχίες και δυστυχία. Πώς μπορεί ο άνθρωπος να βρίσκεται σε ειρήνη κάτω από αυτές τις συνθήκες; Αληθινός άνθρωπος είναι εκείνος που πιστεύει στην αταραξία – όπως καλωσορίζει την ευτυχία έτσι πρέπει να μπορεί να καλωσορίζει και την δυστυχία. Πρέπει να εμπιστευόσαστε τον Θεό και να βιώνετε την αγάπη Του στις καρδιές σας. Αν θέλετε να σας σέβεται ο καθένας, τότε πρέπει και εσείς να σεβόσαστε τον καθένα. Ανεξάρτητα από το αν είναι κανείς πλούσιος ή φτωχός, αν προέρχεται από ευγενική ή κατώτερη καταγωγή, ο καθένας έχει αυτοσεβασμό. Ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί να εξασφαλίζει τον αυτοσεβασμό του. Εκείνος που αληθινά σέβεται τον εαυτό του σέβεται και όλους τους άλλους. Δεν υπάρχει τίποτε το νέο που να μπορώ να σας το πω σήμερα. Ο καθένας πρέπει να φτάσει στην ευδαιμονία και να καθυποτάξει την δυστυχία. Αναπτύξτε την αληθινή αγάπη και βιώστε την Θεία Φύση. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα Μου, το οποίο σας απευθύνω σήμερα.

 Να καλλιεργήσετε την καρδιά σας για να συγκομίσετε Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Ειρήνη και Αγάπη.
                                                                      -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο