Radio

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is most essential for peace and harmony in the society? Bhagawan our loving Lord guides us today.

There are nations that have no peace even in the midst of plenty; they are obsessed by fear and anxiety on account of the very plenty they have earned for themselves. The only guarantor of peace for the individual and for society is spiritual progress and spiritual discipline. In India, as well as in other countries, there is to be seen a sad neglect of just these two objectives. Providing housing, clothing and food gives physical happiness (sukha); providing education in skills and imparting information about the world gives a means of livelihood. But the ancient adage says, "Na sukhat labhate sukham" - Real and lasting happiness cannot be won through physical happiness. Lasting happiness, happiness that will not be shaken or diminished or modified by good fortune or bad, can come only by the discipline of the mind and faith in a Higher Power that guides all the deeds and words and thoughts of man. The lamp of that spiritual awareness has to be lit and fed, so that the footsteps of man can take that path and proceed unharmed.

- Divine Discourse, Anantapur High School for Girls, School Day, 1966.

The person filled with love has peace of mind, is pure at heart and is unruffled by any adverse circumstances, failures or losses.
                              -BABA


Ποια είναι η πιο ουσιαστική προϋπόθεση για να εξασφαλίσουμε ειρήνη και αρμονία στην κοινωνία; Ο Μπάγκαβαν, ο αγαπημένος μας Κύριος, μας καθοδηγεί σήμερα.

 Υπάρχουν έθνη που δεν έχουν ειρήνη, ακόμη και όταν ζουν μέσα στην αφθονία. Διακατέχονται από φόβο και ανησυχία εξ αιτίας της ίδιας της αφθονίας που εξασφάλισαν για τον εαυτό τους. Ο μόνος εγγυητής της ειρήνης για το άτομο και την κοινωνία είναι η πνευματική πρόοδος και η πνευματική πειθαρχία. Στην Ινδία, καθώς και σε άλλες χώρε, μπορεί να γίνει αντιληπτή μια θλιβερή έλλειψη ακριβώς σε τούτες τις δυο επιδιώξεις. Η εξασφάλιση κατοικίας, ένδυσης και υπόδησης παρέχει στον άνθρωπο φυσική - υλική ευχαρίστηση και ευημερία (σούκα). Η  παροχή παιδείας και εκπαίδευσης που αποσκοπεί στην απόκτηση ειδικοτήτων, και η εκπαίδευση στην απόκτηση πληροφοριών για τον κόσμο, αποτελούν εφόδια για να κερδίζει ο άνθρωπος τα προς το ζην. Αλλά ένα αρχαίο απόφθεγμα λέγει: «Η αληθινή και διαρκής ευτυχία δεν μπορεί να προκύψει από την φυσική-υλική ευημερία». Η διαρκής ευτυχία, η ευτυχία που δεν διαταράσσεται και δεν ελαττώνεται ή δεν μεταβάλλεται από την καλή ή την κακή τύχη, μπορεί να προκύψει μόνο από την πειθαρχία του νου και την πίστη σε μια Ανώτερη Δύναμη που κατευθύνει και καθοδηγεί όλα τα έργα, τα λόγια και τις σκέψεις του ανθρώπου. Η λυχνία αυτής της πνευματικής επίγνωσης πρέπει να ανάψει και να τροφοδοτηθεί για να μένει αναμμένη, ώστε τα βήματα του ανθρώπου να τον οδηγήσουν σ’ αυτό το μονοπάτι και εκεί να προχωρήσει απαράβλαπτος και ασφαλής.     

 Ο άνθρωπος, που είναι πλημμυρισμένος από αγάπη, έχει γαλήνη στο νου του, αγνότητα στην καρδιά του και παραμένει αδιατάρακτος απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες, τις απώλειες, τις στερήσεις και τις ζημιές.
                                                                               -ΒΑΒΑ   


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο