Radio

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


When can the act of casting aside all social conventions and norms be just? Bhagawan, lovingly explains to us today in crystal clear terms.

Arjuna earned the Spiritual Instruction (Geeta upadesh) from the Lord Himself, because he experienced deep sorrow (Vishada), detachment (Vairagya), surrender (Sharanagati) and the single-minded-concentration on the Lord (Ekagrata). When the yearning for Liberation becomes intense beyond expression, you can set aside all social conventions, worldly norms, etc. which does not subserve that high purpose. Just as Prahlada gave up his father, Bhishma countered his Guru, Meera deserted her husband and Shankaracharya won his mother over with deceit. To develop that taste for liberation, Namasmarana is the best path. Let the sweetness of the Lord’s Name saturated with the sugar of His splendor play on your tongue and mind always. This simple but supremely powerful exercise can be practiced by all at all times, irrespective of caste, creed, gender, social or economic status.

- Divine Discourse, Mar 16, 1966.

God is nameless and formless, but He responds when the seeker takes any one of the many names intensely.
                                                                                -BABA


Πότε μπορεί να είναι δίκαιη η πράξη της απόρριψης όλων των κοινωνικών συμβάσεων και κανόνων; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη και με  τρόπο σαφέστατο.

 Ο Αρτζούνα αξιώθηκε να κερδίσει την Πνευματική Διδασκαλία από τον Ίδιο τον Κύριο, διότι είχε την εμπειρία της βαθειάς θλίψης, της απαλλαγής από την προσκόλληση, της παράδοσης στο Κύριο και της απόλυτης συγκέντρωσης σ’ Εκείνον. Όταν η βαθιά επιθυμία για την απελευθέρωση γίνει εντατική και φτάσει στο σημείο να μη μπορεί να εκφρασθεί, τότε μπορείτε να αφήσετε κατά μέρος όλους τους κανόνες της κοινωνικής συμπεριφοράς, τα εγκόσμια πρότυπα κλπ., τα οποία δεν εξυπηρετούν εκείνο τον ανώτερο σκοπό. Ακριβώς όπως το έκαναν ο Πράχλαντα που εγκατέλειψε τον πατέρα του, o Μπίσμα που αντέκρουσε τον Δάσκαλό του, η Μήρα που παράτησε τον σύζυγό της και ο Σανκαρατσάργια που μετέπεισε την μητέρα του με δόλο. Ο καλύτερος τρόπος για να αναπτύξετε εκείνη την αίσθηση της απελευθέρωσης είναι να χρησιμοποιήσετε την αδιάκοπη απαγγελία ή ενθύμηση του Αγίου Ονόματος του Θεού (Ναμασμαράνα). Αφήστε την γλυκύτητα του Ονόματος του Κυρίου, που είναι πλημυρισμένη από την ηδύτατη λαμπρότητά του, να παίζει πάντοτε στη γλώσσα σας και στον νου σας. Αυτή η απλή, αλλά πάρα πολύ δυνατή άσκηση, μπορεί να εφαρμόζεται από όλους και πάντοτε, ανεξάρτητα από κάστα, πίστη, φύλο και κοινωνική ή οικονομική θέση.         

 Ο Θεός δεν έχει Όνομα ούτε Μορφή, απαντά όμως στον αναζητητή όταν αυτός Τον επικαλείται με ένα από τα πολλά Του Ονόματα.
                                         -ΒΑΒΑ  


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο