Radio

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the purpose of the human birth? Why is it significant? Bhagawan lovingly reminds us today.

Do you know why you have been given a human body? Is it to take it to all the corners of the world? No, that is not the purpose. You have been given this body so that you may demonstrate, with its help, the truth of the statement that the body is intended for doing good to other human beings. Divya Atma Swarupas (Embodiments of the Divine Soul)! It is for us to recognise that the compassion that all the living beings deserve from us forms the essence of our being able to get a vision of the Atma. The greatest penance (tapas) is the bringing together of the compassion that is present in all beings. Unlike a cow, horse, elephant or other animals, the sacredness of life that has been given to a human being is at a very high level.

- Summer Roses on Blue Mountains, 1976, Ch 10.

Start the Day with Love, Fill the Day with Love, End the Day with Love. This is the way to God.
-BABA


Ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίο γεννιέται ο άνθρωπος; Γιατί ο σκοπός αυτός είναι σημαντικός; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη. 

 Γνωρίζετε γιατί σας έχει δοθεί το ανθρώπινο σώμα; Μήπως για να το μετακινείτε πηγαίνοντάς το σε κάθε γωνιά του κόσμου; Όχι, ο σκοπός δεν είναι αυτός. Τούτο το σώμα σας έχει δοθεί, ώστε με τη βοήθειά του να αποδείξετε την αλήθεια της δήλωσης ότι το σώμα προορίζεται να κάνει το καλό για χάρη των άλλων ανθρώπων. Ενσαρκώσεις της Θείας Ψυχής! Από εμάς εξαρτάται να αναγνωρίσουμε ότι η συμπόνια, που την αξίζουν όλα τα έμβια όντα από μέρους μας, αποτελεί την ουσία της δυνατότητας που έχουμε να αντικρίσουμε τον Ανώτερο Εαυτό, το Άτμα. Η μέγιστη πνευματική άσκηση πειθαρχίας είναι να συσπειρώσουμε την συμπόνια που βρίσκεται σε όλα τα ανθρώπινα όντα. Αντίθετα από ό,τι συμβαίνει με την αγελάδα, το άλογο, τον ελέφαντα και τα υπόλοιπα ζώα, η ιερότητα της ζωής που έχει δοθεί στα ανθρώπινα πλάσματα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.      
 
Να ξεκινάτε την ημέρα σας με Αγάπη, να γεμίζετε την ημέρα σας με Αγάπη, να τελειώνετε την ημέρα σας με Αγάπη. Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στον Θεό.
-ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο