Radio

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the easiest way to overcome this world of delusion while we are in it? Bhagawan lovingly explains to us today

The tree of life is a tree of delusion, with all its branches, leaves and flowers. You can realise it as such, when you do all acts as dedicated offerings to God. See Him as the sap through every cell, as the Sun warming and building every little plant. See Him in all, worship Him through all, for He is all! Engage in activity, but fill it with devotion: It is devotion that sanctifies! A piece of a paper is almost trash, but if it is a certificate you have earned, you value and treasure it, don’t you? It even becomes a passport for your promotion in life! So also it is the intent and thought (Bhava) behind your actions that matter, not the outward pomp and show (Bahya). Work, Worship and Wisdom are complementary, not contradictory! Do not separate them! Work is like your feet, Worship is your hands and Wisdom is your head. All the three must co-operate throughout your life!

- Divine Discourse Jan 14, 1966.

All work is God’s work; He inspires, He helps, He executes and He enjoys! Please Him with your efforts.
                                                                                  -BABA


Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να υπερνικήσουμε τούτο τον κόσμο της πλάνης και της ψευδαίσθησης, ενώ βρισκόμαστε ακόμη σ’ αυτόν; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Το δέντρο της ζωής είναι ένα δέντρο ψευδαίσθησης, με όλα τα κλαδιά  του, τα φύλλα του και τους ανθούς του. Μπορείτε να το συνειδητοποιήσετε ως δέντρο ψευδαίσθησης, όταν επιτελείτε όλες τις πράξεις σας ως ιερή προσφορά προς τον Θεό. Δείτε τον Θεό σαν το σφρίγος και τη δύναμη που υπάρχει μέσα σε κάθε κύτταρο, σαν τον Ήλιο που θερμαίνει και δομεί δίνοντας ζωή σε κάθε μικρό φυτό. Δείτε Τον μέσα στα πάντα, λατρέψτε Τον μέσα από τα πάντα, γιατί Αυτός είναι τα πάντα! Να μετέχετε στη δράση, αλλά να την γεμίζετε με ευλάβεια και αφοσίωση. Η αφοσίωση είναι αυτή που εξαγιάζει τη δράση! Ένα κομμάτι χαρτί είναι σχεδόν ένα σκουπίδι, αλλά είναι και ένα πτυχίο που το κερδίσατε, που το εκτιμάτε και το φυλάτε σαν θησαυρό, δεν είναι έτσι; Γίνεται ακόμη και διαβατήριο για την πρόοδό σας στη ζωή! Έτσι επίσης αυτό που βαρύνει είναι η εσωτερική πρόθεση και η σκέψη που βρίσκεται πίσω από τις πράξεις σας, όχι η εξωτερική επίδειξη και η αλαζονική  μεγαλοπρέπεια. Εργασία, Λατρεία και Σοφία είναι έννοιες και λειτουργίες συμπληρωματικές, όχι αντιφατικές και ασυμβίβαστες! Μην τις διαχωρίζετε! Η Εργασία είναι σαν τα πόδια σας, η Λατρεία είναι τα χέρια σας και η Σοφία είναι το κεφάλι σας. Και τα τρία αυτά πρέπει να συνεργάζονται σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας!       

Κάθε έργο είναι έργο του Θεού. Αυτός το εμπνέει, Αυτός το βοηθάει, Αυτός το εκτελεί και Αυτός το απολαμβάνει! Εκφράστε τις ευχαριστίες σας προς τον Θεό με τις προσπάθειες που καταβάλλετε.
                                                     -ΒΑΒΑ 



Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο