Radio

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we rethink our avenues for happiness and strength? Bhagawan emphatically underscores this for our uplift today.

What is meant by Dharma? What is its essence? Can common people lead a happy life and survive if they stick to Dharma? These doubts confuse people’s minds in the course of their natural livelihood. Solving them is necessary, even urgent. As soon as the word Dharma is mentioned, people relate it to giving of alms, providing food and shelter to pilgrims, adherence to one's traditional profession or craft, law-abiding nature, the discrimination between right and wrong, the pursuit of one's innate nature over the freaks of one's own mind, the fruition of one's fondest desires, etc. Of course, it is a long, long time since the spotless countenance of Dharma has been tarnished beyond recognition. Now, who can cure the present blindness? All of you! All you need to do is to slay the six-fold beast of inner enemies, leading you on to disaster through the pulls of lust, anger, greed, delusion, pride and hate. Only then Dharma can be restored.

- Dharma Vahini, Ch 1

Observe continence, avoid covetousness and lead a good, righteous life.
                                     -BABA


Γιατί πρέπει να επανεξετάσουμε τους δρόμους που ακολουθούμε, για να φτάσουμε στην ευτυχία και τη δύναμη; Ο Μπάγκαβαν υπογραμμίζει σήμερα με έμφαση αυτό το ζήτημα για χάρη της πνευματικής μας προόδου και εξύψωσης.

 Τί εννοούμε με τον όρο Ντάρμα; Ποιο είναι το ουσιαστικό του περιεχόμενο; Μπορεί ο κοινός άνθρωπος να ζήσει ζωή ευτυχισμένη και να επιβιώσει αν τηρεί πιστά το Ντάρμα; Αυτού του είδους οι αμφιβολίες προκαλούν σύγχυση στον νου των ανθρώπων ως προς την πορεία της φυσικής τους ύπαρξης, δηλαδή της εξασφάλισης των πόρων της ζωής τους. Η επίλυση αυτών των αμφιβολιών είναι αναγκαία, και πρέπει να γίνει επειγόντως. Την στιγμή που αναφέρεται η λέξη Ντάρμα, οι άνθρωποι την συσχετίζουν με την προσφορά ελεημοσύνης, τροφής και στέγης προς τους προσκυνητές, με την προσήλωση στο παραδοσιακό επάγγελμα του ανθρώπου ή στην τέχνη του, με την νομοταγή φύση του, με την διάκριση μεταξύ ορθού και λανθασμένου, με την έμφυτη τάση του να επιβάλλεται στις ιδιορρυθμίες του νου του, με την εκπλήρωση των βαθύτερων επιθυμιών του κλπ. Ασφαλώς, έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που η πάναγνη λειτουργία του Ντάρμα αμαυρώθηκε και έφτασε στο σημείο να είναι αγνώριστη. Τώρα, ποιος μπορεί να θεραπεύσει από την τύφλωση την παρούσα τρέχουσα κατάσταση; Όλοι εσείς! Εκείνο που πρέπει να κάνετε είναι να σκοτώσετε το εξαπλό κτήνος των εσωτερικών εχθρών που σας οδηγεί στον όλεθρο με τις λαβές του και τα δεσμά που σας επιβάλλουν η σαρκική επιθυμία, ο θυμός, η απληστία, η ψευδαίσθηση, η αλαζονεία και το μίσος. Μόνο τότε μπορεί να αποκατασταθεί  το Ντάρμα.   

 Να εφαρμόζετε την εγκράτεια, να αποφεύγετε την απληστία και να διάγετε ενάρετο βίο με δικαιοσύνη και καλή συμπεριφορά.
                                       -ΒΑΒΑ 


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο