Radio

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the right goal in life? Why shouldn’t we be confused? Bhagawan explains to us today through illustrious examples.

Everyone wants to be happy. Such a desire is natural and it springs from the fact that your true nature is bliss. Bliss is God but somehow people don’t get that! You are born of joy (ananda), the basis of your life is ananda, and your goal must also be ananda. Truly speaking, it is not difficult to know what the basis and goal of life should be. Prahlada got it! He realised that God is Omnipresent and saw unity in diversity. He clearly perceived Narayana to be the substratum of everything in creation and happily surrendered to Him. His father Hiranyakasipu was just the opposite. He saw diversity in unity and became deluded by the multiplicity of forms in Creation, each with its own name. Clearly understand that you originate from God, that your life’s undercurrent is God, and your final destination also is God. Bliss should be the goal in your life, and seek it in all earnestness. 

- Divine Discourse, May 21 2000

The primary goal of every human being is to realize their inherent divinity.
                                        -BABA


Ποιος είναι ο σωστός σκοπός στη ζωή μας; Γιατί δεν πρέπει να συγχέουμε τα πράγματα;  Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα χρησιμοποιώντας σπουδαία  παραδείγματα από τις γραφές.

 Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν να είναι ευτυχισμένοι. Μια τέτοια επιθυμία είναι φυσική και προκύπτει από το γεγονός ότι η αληθινή φύση σας είναι η υπέρτατη ευδαιμονία. Υπέρτατη ευδαιμονία είναι ο Θεός, αλλά οι άνθρωποι, για τον ένα λόγο ή για τον άλλο, δεν το αντιλαμβάνονται! Έχετε γεννηθεί μέσα από την ευδαιμονία, η βάση της ζωής σας είναι η ευδαιμονία και ο σκοπός της ζωής σας πρέπει επίσης να είναι η ευδαιμονία. Στ’ αλήθεια, δεν είναι δύσκολο να γνωρίσετε, να κατανοήσετε, ποια πρέπει να είναι η βάση και ο σκοπός της ζωής σας. Ο Πραχλάντα το κατανόησε! Συνειδητοποίησε ότι ο Θεός είναι πανταχού Παρών και διέκρινε την ενότητα των πάντων μέσα στην φαινομενική τους διαφοροποίηση.  Αντιλήφθηκε με σαφήνεια και διέκρινε τον Ναράγιανα ως το υπόστρωμα των πάντων μέσα στη δημιουργία και  ευτυχισμένος παρέδωσε τον εαυτό του σ’ Εκείνον. Ο πατέρας του, ο Χιρανγιακασίπου, ήταν ακριβώς το αντίθετό του. Έβλεπε την διαφοροποίηση στην ενότητα και ξεγελάστηκε από την πολλαπλότητα των μορφών που φαίνονται να υπάρχουν στη Δημιουργία, έχοντας μάλιστα το όνομά της η καθεμιά τους. Να κατανοήσετε, λοιπόν, με απόλυτη σαφήνεια ότι πηγή και αφετηρία σας είναι ο Θεός, ότι το αόρατο εσωτερικό ρεύμα της ζωής σας είναι ο Θεός, και επίσης ότι ο τελικός προορισμός σας είναι και πάλι ο Θεός. Η υπέρτατη ευδαιμονία πρέπει να είναι ο σκοπός της ζωής σας. Επιζητείστε την με όλη την ειλικρίνειά σας και την ευσυνειδησία σας.

 Ο πρωταρχικός σκοπός κάθε ανθρώπινου όντος είναι να συνειδητοποιήσει την Θεία Φύση που βρίσκεται μέσα του.
                  -ΒΑΒΑ             




 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο