Radio

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is our Reality? What is the reality of the seen world? Bhagawan, our loving Master, clearly explains today

The human body is a cover, a receptacle for the Atma. Elements like water and wind are intimately bound up with the body. Therefore, the Atma Principle, which is the core, is not cognised. People have lost awareness of this Principle, which is Truth. The Atma is in the body, but not of it. The Atma Principle, though active in the body, does not belong to the body. The ability of the eyes to see and the ears to hear are given by the Atma. The eyes and ears are sustained by the Omni-Consciousness, the Divine Principle. Your Soul (Divine Self) is the real ‘You’, the Will (Sankalpa). The elements (ether, wind, fire, water, and earth) that constitute the cosmos operate only as prompted by the supreme wisdom, which energizes them. The entire world of living beings - both fixed and moving are sustained by supreme wisdom. That supreme wisdom is Atma, the Brahman and the visible, objective world.

- Sutra Vahini, Ch 5. 

Just as the clouds cover the sun, the mind covers the Atma from which it originated.
                                                               -BABA


Ποια είναι η Πραγματικότητά μας; Ποια είναι η πραγματικότητα του ορατού κόσμου; Ο Μπάγκαβαν, ο αγαπημένος μας Κύριος, μας το εξηγεί σήμερα με σαφήνεια.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα περιτύλιγμα, ένα δοχείο που εμπεριέχει το Άτμα. Στοιχεία όπως το νερό και ο αέρας είναι στενά συνδεδεμένα  με το σώμα. Συνεπώς, η Αρχή του Άτμα, που αποτελεί τον πυρήνα, δεν γίνεται αντιληπτή. Οι άνθρωποι έχουν απολέσει την επίγνωση αυτής της Αρχής, που είναι η Αλήθεια. Το Άτμα βρίσκεται μέσα στο σώμα, αλλά δεν προέρχεται από το σώμα. Η Αρχή του Άτμα, παρότι δρα και ενεργεί μέσα στο σώμα, δεν ανήκει στο σώμα. Η ικανότητα που έχουν τα μάτια να βλέπουν και τα αφτιά να ακούν παρέχεται στα όργανα αυτά από το Άτμα. Τα μάτια και τα αφτιά ενδυναμώνονται και συντηρούνται από την Συνειδητότητα του Παντός, δηλαδή από την Θεία Αρχή. Η Ψυχή σας, δηλαδή ο Θείος Εαυτός σας, είναι το πραγματικό σας «Εσύ», η θεία θέληση. Τα στοιχεία (αιθέρας, αέρας, φωτιά, νερό, και γη), από τα οποία αποτελείται το κοσμικό σύμπαν, λειτουργούν μόνο κατά παρώθηση και παρακίνηση από την υπέρτατη σοφία, η οποία τα ενεργοποιεί. Ολόκληρος ο  κόσμος των έμβιων όντων – τόσον των ακίνητων όσο και εκείνων που κινούνται -  συντηρείται από την υπέρτατη σοφία. Αυτή η υπέρτατη σοφία είναι το Άτμα, η αμετάβλητη  Ύψιστη Πραγματικότητα και ο ορατός κόσμος της ύλης. 
  
Ακριβώς όπως τα σύννεφα σκεπάζουν τον ήλιο, έτσι και ο νους σκεπάζει το Άτμα, από το οποίο έχει εκπηγάσει.
                     -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο