Radio

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should we not waste our time on and what should we begin doing right now, if we haven’t already? Bhagawan, Our Loving Master, clearly gives us a message today.

Where have your good old human qualities gone? Truth, tolerance, morality, discipline - when would you accept them? Arise, awake! Establish the Kingdom Divine (Rama-Rajya), resplendent with mansions of truth, right conduct, and peace. Remember and learn from the rule of divine personages, and their characteristics. Quench the burning flames of ignorance, peacelessness, injustice, and envy with the waters of love, forbearance, and truth. Love your fellow brethren. Develop the feeling of mutuality. Sweep away all jealousy and anger. All of you must realise your own faults and understand that there is no use in searching for faults in others. It is a mere waste of time; it also breeds quarrels. So give up that trait. If you miss this opportunity, when will you ever do it? Don’t yield to dejection, but put an end to all the unrighteousness activities of your past. Repent sincerely and tread the path of prayer to God and doing good deeds, and develop brotherly love.

- Prema Vahini Ch 34

There is no nobler quality in the world than love. It is wisdom. It is righteousness. It is wealth. It is truth.
                                                                                            -BABA


Σε τί δεν πρέπει να σπαταλούμε το χρόνο μας και τί πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε τώρα αμέσως, αν δεν έχουμε ήδη αρχίσει να το κάνουμε; Ο Μπάγκαβαν, ο αγαπημένος μας Κύριος, μας παρέχει σήμερα ένα σαφές μήνυμα.

 Πού έχουν πάει οι παλιές καλές σας ανθρώπινες ιδιότητες; Η αλήθεια, η ανεκτικότητα, οι ηθικοί κανόνες, η πειθαρχία – πότε θα τις αποδεχτείτε; Εγερθείτε, ξυπνήστε! Φροντίστε να καθιερώσετε και να εδραιώσετε το Βασίλειο του Θεού, περίλαμπρο με τα μέγαρα της αλήθειας, της ορθής συμπεριφοράς, και της ειρήνης. Θυμηθείτε και διδαχτείτε από τους κανόνες που εφάρμοσαν οι μεγάλες Θείες προσωπικότητες και από τα χαρακτηριστικά τους. Φροντίστε να σβήσετε με το νερό της αγάπης, της επιείκειας,  και της αλήθειας, τις αδηφάγες φλόγες της άγνοιας, την ταραχή, την αδικία και την ζήλεια. Να αγαπάτε τους αδελφούς συνανθρώπους σας. Να καλλιεργείτε την αίσθηση της αμοιβαιότητας, δηλαδή της θετικής ανταπόκρισης στην καλή συμπεριφορά των άλλων. Να εξουδετερώνετε εκδιώκοντας από μέσα σας κάθε μορφή ζήλειας και θυμού. Όλοι σας πρέπει να συνειδητοποιείτε τα σφάλματά σας και να κατανοείτε ότι είναι άσκοπο να ψάχνετε για σφάλματα στους άλλους. Αυτό είναι απλά χάσιμο χρόνου. Επίσης γεννάει και προκαλεί φιλονικίες. Συνεπώς φροντίστε να εγκαταλείψετε αυτό το κακό χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς σας. Αν χάσετε τούτη  την ευκαιρία για να το κάνετε, τότε πότε άλλοτε τελικά θα το κάνετε; Να μην ενδίδετε και παραδινόσαστε στην μελαγχολία, αλλά να τελειώνετε με τις παλιές άνομες και κακές σας δραστηριότητες. Να μετανοείτε ειλικρινά και να ακολουθείτε τον δρόμο της προσευχής προς τον Θεό, της επιτέλεσης καλών έργων και της ανάπτυξης αδελφικής αγάπης προς όλους.              

Δεν υπάρχει πιο υπέροχη ιδιότητα σ’ ολόκληρο τον κόσμο από την αγάπη. Η αγάπη είναι σοφία. Είναι Δικαιοσύνη. Είναι πλούτος. Είναι αλήθεια.
                                                                               -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο