Radio

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Where does the Lord reside? How do we reach out to Him and harness His presence? Bhagawan explains to us today.

The Lord is the Indweller in all beings and is All Pervading. He is the soul in every being. He is in you as much as He in everyone else. He is not present more in a rich person or bigger in a fat person. His spark illumines the cave of the heart, of every one. The Sun shines equally on all; His Grace is falling equally on all. You construct obstacles that prevent the rays of His Grace from touching and warming your heart. Do not blame the Lord for your ignorance or foolishness or perversity. Just as underground water wells up in a gushy spring when a bore is sunk down to that depth, by constant repetition of the Lord’s Name, touch the spring of Divinity, and one day, it will gush out in plenty giving you never ending joy.

- Divine Discourse, Dec 20, 1958

God is not to be found in the temple or in a palace. Find Him in your heart.
                                 -BABA


Που διαμένει ο Θεός; Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί Του και να εξασφαλίσουμε την παρουσία Του; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.


Ο κύριος είναι ο Ένοικος όλων των όντων και διαπερνάει τα πάντα. Είναι η ψυχή  κάθε ύπαρξης.  Βρίσκεται μέσα σας όπως βρίσκεται και μέσα σε οποιονδήποτε άλλον. Δεν παραμένει παρών περισσότερο σε ένα πλούσιο άνθρωπο ούτε φανερώνεται πιο μεγάλος σε ένα πιο παχύ και περισσότερο μεγαλόσωμο άνθρωπο. Ο σπινθήρας Του λάμπει και απλώνει το φως του στην κοιλότητα της καρδιάς όλων των ανθρώπινων όντων. Ο Ήλιος λάμπει το ίδιο σε όλους. Η Χάρη Του κατακλύζει ισοδύναμα όλους. Όμως, εσείς κατασκευάζετε και ορθώνετε εμπόδια, που δεν επιτρέπουν στις ακτίνες της Χάρης Του να αγγίξουν την καρδιά σας και να την θερμάνουν. Μην κατηγορείτε, λοιπόν, τον Κύριο για την άγνοιά σας ή την ανοησία σας ή για την φαυλότητα και την ξεροκεφαλιά σας. Ακριβώς όπως τα υπόγεια ύδατα αναπηδούν από μια πηγή, που τρέχει με ορμητική ροή, όταν κάποια γεώτρηση φθάσει στο βάθος τους, έτσι και με τη διαρκή επανάληψη του Ονόματος του Κυρίου μπορείτε να  πλησιάσετε και να αγγίξετε την πηγή του Θεού - μια μέρα αυτή η πηγή θα αναβλύσει με αφθονία παρέχοντάς σας χαρά που δεν θα τελειώνει ποτέ.       

Δεν βρίσκεται ο Θεός στο ναό ούτε σε κάποιο ανάκτορο. Βρείτε Τον στην καρδιά σας.
                                                                          -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο